Farkas Attila kiderítené, miért nem képes az EVAT megbirkózni egy felmondással

Az alpolgármester a Városgondozás ügyvezetőjének leváltásával kapcsolatos anomáliák miatt az EVAT Zrt. és a Városgondozás Eger Kft. felügyelőbizottságaihoz fordult.

Farkas Attila azt kéri Komlósi Csaba és Császár Zoltán elnököktől, a felügyelőbizottságok vizsgáljákmeg, hogy az EVAT Zrt. milyen okból képtelen végrehajtani az ügyvezetővel kapcsolatban hozott korábbi közgyűlési döntést valamint azt is kérte, hogy vizsgálják meg a cégcsoportnál történt-e bármilyen szabálytalanság, esetleges törvénytelenség a leváltással kapcsolatban.

Az alpolgármester arról is érdeklődik: tájékoztatta-e őket az EVAT Zrt. arról, hogy több alkalommal sikertelenül kísérelték meg a közgyűlési döntés végrehajtását.

Juhász leváltásáról a Közgyűlés döntött a Fidesz-frakció és a velük együttműködő “ellenzéki” képviselők szavazataival. Akárcsak arról, hogy februártól a Városgondozást is működtető önkormányzati cég élén új vezetés áll, amely a jelek szerint egy ilyen, nem túl bonyolult munkajogi kérdéssel sem tud megbirkózni.

Juhász Géza, a Városgondozás vezetője tegnapi nyilatkozatában úgy fogalmazott: “óriási fogalomzavar van az EVAT-ban”, hiszen a munkakör átadásnak vannak törvényes feltételei, mindaddig míg nincs akinek átadja az ügyvezetést, nem is tudja ezt megtenni.

„Ne nekem kelljen már továbbképzést tartani arról, hogy kell engem jól kirúgni”

– jegyezte meg a szakember.

Egy felmondást sem tudnak elintézni az EVAT vezetői

A mennyiben ez igaz, komoly gondok lehetnek a cégcsoport szakmaiságát illetően – írja pénteki közleményében Farkas Attila.

„Mi az oka annak, hogy az EVAT ZRT. honlapján 2023.január 17-én került kiírásra a Városgondozás Kft. ügyvezetői pályázata, holott a közgyűlési döntés értelmében ennek már tavaly ősszel meg kellett volna történnie? Vajon milyen okból halogatta a cég a pályázat kiírását?

– teszi fel a kérdés azt alpolgármester.

A pályázati kiírással kapcsolatban azt is megkérdezte a felügyelőbizottságoktól, hogy a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői feladatok ellátáshoz szükséges kritériumrendszert elégségesnek és megfelelőnek tartják-e?

Farkas azt is kéri, hogy Balázs Ernő cégvezetői kinevezésével kapcsolatban vizsgálják meg, hogy az EVAT Zrt. által megtett döntéshozatalban történt-e szabálytalanság illetve jogszerűtlenség.

Facebook
Email