Ezért bontották fel a Szvorényi utcát

A munkát nem az önkormányzat végzi, optikai kábel fektetése közben léptek fel komplikációk.

Az utcát az Invitech Ict Kft. megbízásából a Penta Általános Építőipari Kft. bontotta fel optikai kábel fektetés céljából.

A munkavégzés során az út beszakadt, illetve a kivitelező észlelte, hogy a Szvorényi úti útpálya, valamint a Szarvas Gábor utca 2. melletti bekötési hely alatt egy-egy kiöblösödés (üreg) található, melyről tájékoztatta az önkormányzat Városüzemeltetési Irodáját.

A bejelentést követően az Iroda munkatársai helyszíni szemlét tartottak és megállapították, hogy a Szvorényi utcai csapadék csatorna beszakadása és kiöblösödése során kb. 2-3 négyzetméteres üreg keletkezett, így az útpálya szerkezet ezen a ponton elvékonyodott, közlekedésbiztonsági szempontból veszélyessé vált.

A történtek következtében a kivitelező leállította a bontási munkát, a félútpályát és a bekötési helyet kordonnal elkerítette. A balesetveszély elkerülése érdekében a szükséges intézkedéseket megtették.

Az üregek megszüntetéséhez szükséges forrásokat az önkormányzat nyomban megrendeli, mihelyst a jelenleg folyamatban lévő közbeszerzés kerete rendelkezésre áll.

Facebook
Email