„El a kezekkel a Kápolnai Macskaárvaháztól!”

Ezt üzenték április 22-én, a Föld Napján motorosok, sportolók, politikusok, állat és természetvédők a kápolnai állatvédelmi központ előtt.

A világbajnok és sokszoros Európa bajnok, világhírű magyar autóversenyző, Kiss Norbert által létrehozott és fél évtizede a faluban működő létesítményben a környezetvédelem ünnepnapján 12 krisztustövist, valamint több száz madárbarát tűztövist ültettek. Az akcióban a Harley-Davidson Budapest Chapter, a Szurkolók az állatokért, a Sportolók az állatkínzók ellen, a Betyársereg, és a Magyar Vegán Egyesület tagjai, valamint Szalóki Péter, Kápolna alpolgármestere, és Pápai Ákos a Mi Hazánk Mozgalom heves vármegyei elnöke vett részt.

A rendezvényen Dr Varga-Damm Andrea, korábbi országgyűlési képviselő, jogász bejelentette: tájékoztatást fog kérni a hatóságoktól a Tarnát a múlt nyári aszály idején kiszivattyúzó Aldebrői Tóth és Tóth Borászat elleni büntetőeljárás állásáról, hiszen ahogy fogalmazott:

már kilenc hónap telt el a szégyenteljes eset óta, ezalatt már egy akkor megfogant gyermek is megszületik, és csak bízik benne, hogy senki nem kívánja letiltani a rendőrséget a teljeskörű nyomázástól.

Az ismert jogász elmondta: helyes és bátor tett Kápolna alpolgármesterétől, Szalóki Pétertől és a civilektől, hogy mindmáig napirenden tartják ezt a súlyos bűncselekményt, és ki merik mondani azon gengszter politikusok nevét, akik jól okadatolhatóan az ökológiai katasztrófát okozó borászat érdekében lobbiznak.

Bosszút állnának a Tarna-pusztítók mellé álló politikusok a Macskaárvaházon

A kápolnai ünnepség után Egerben, az Érsekkertben folytatódott a „zöld program”, ahol Mirkóczki Ádám polgármester, Minczér Gábor alpolgármester, Kovács Attila egri fertálymester, Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, és a Macskaárvaház Alapítvány egyik legrégebbi önkéntese, Simor Olivér, színész, kaszkadőr társaságában szintén elültettek egy emlékfát.

Eger polgármestere, alpolgármestere, és a szintén motoros fertálymestere ezt követően a közelgő Open Road Tour egri programjáról egyeztettek. A Knezsik Istvánnak, az Autós Nagykoalíció elnökének fővédnökségével zajló nemzetközi motoros túra során, a Dobó téren szeretnék elkészíteni majd a világ legnagyobb motoros szelfijét, ami tovább növelheti Eger ismertségét és vonzerejét világszerte a minőségi motoros turisták körében.

Facebook
Email