Eger „Eger Advent nélkül” nem lenne Eger

Minden eddiginél színesebb rendezvényre készülhetünk.

Sajtótájékoztatón mutatták be az Eger Advent színes programjait, amely november 25-én szombaton 17 órakor az ünnepi díszkivilágítás felkapcsolásával nyitja meg kapuit és december 23-án estig várja a látogatókat.

Az Agria Film Kft. immár harmadik alkalommal szervezi Eger legnagyobb és legjelentősebb rendezvényét, az Eger Adventet, mely a tavalyi évben az ország leglátogatottabb adventi programsorozata volt.

Mirkóczki Ádám polgármester elmondta: sikertörténetnek nevezhető, hogy a rendezvényt idén stabil anyagi háttérrel szervezhetik meg, hiszen nyáron ez még nem volt biztos.

Hangsúlyozta:

Eger „Eger Advent nélkül” nem lenne Eger.

Eged István Renátó, a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője az előkészületekkel kapcsolatban a cég két fontosabb feladatát emelte ki. Az egyik a város fenyőfájának felállítása volt, ami idén Polonkai Ferencné felajánlásának köszönhetően Maklárról érkezett, míg a másik az ünnepi díszvilágítás felhelyezése, melyet ősszel külső szakértő bevonásával felújítottak.

Soltészné Tarnai Éva, az Ostoros Családi Pincészet ügyvezetője kiemelte: a rendezvény kiváló alkalom arra, hogy az egri borászatok télen is megmutassák termékeiket, így a minőségi forralt borokat is.

A Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének elnökeként elmondta: idén első alkalommal rendeznek adventi pincetúrát.

A szervezők idén minden eddiginél színvonalasabb rendezvényt szeretnének megvalósítani, amely nemcsak a helyieket és a környéken élőket mozgatja meg, hanem a turistákat is városunkba csábítja. Ehhez sok újdonsággal készülnek, így mindenki megtalálja mindazt, ami miatt kilátogathat a Dobó térre.

Új fényinstallációval találkozhatnak, készülnek Eger Advent logós kiegészítők és új társalgó is lesz Hütte hangulattal.

A megszokott adventi bögrék mellett pedig újdonságként egységes papírpohárból is lehet majd inni a forró finomságokat- mondta Berényi Tamás, az Agria Film Kft. vezetője.

A legkisebbeket ismételten különleges díszletek között várja a Jégpalota a Városháza Rendezvénytermében, valamint a tavalyi advent nagy kedvence, a barokk körhinta. Két gyermekkoncerttel készülnek és természetesen december 6-án a Mikulás is megérkezik.

Ismét nagy szerepet kapnak az Egri Borvidék borai, számos egri borászattal találkozhatunk majd a „Forralt bor faluban”, de a gasztro élmények kedvelői sem fognak csalódni, rengeteg karácsonyi finomság lesz megtalálható a vásárban.

Természetesen zenéből sem lesz hiány az ünnepre hangolódás időszaka alatt, több országosan ismert és helyi előadó is fellép az Eger Advent szinpadán, mely idén a Dobó szobor előtt kap helyet.

A szerdai és csütörtöki napokon egri előadók, óvodák, iskolák és szervezetek mutatkoznak be, majd péntekenként és szombatonként helyi formációk nyitják a programokat. Hallhatják majd az Andörkaver zenekart, Aleva Zsófiát, Gyuris Lucát, de itt lesz a The Feelgood Acoustic, a Ticket Zenekar és még sokan mások.

Esténként híres hazai zenészek lépnek a közönség elé, érkezik többek között Hauber Zsolt x Bonanza Banzai, Krisz Rudi, és a Bon bon, Falusi Mariann & Sárik Péter trió.

Vasárnaponként, a gyertyagyújtások után olyan nagyszerű előadók fokozzák az ünnepi hangulatot, mint Zséda, Szekeres Adrien vagy az egriek nagy kedvence, Rakonczai Imre.

Az Eger Adventet Agárdi Szilvia zárja, december 23-án.

A részletes programot a rendezvény honlapján olvashatjuk.

Ebben az évben sem maradhat el a jótékonysági bögre akció.

A bögrék megvásárlásával hátrányos helyzetű gyermekek nyári táboroztatását támogathatjuk.

A Gyermekjóléti és Bölcsődei Igazgatóság Család és Gyermekjóléti Központ óvodai és iskolai szociális segítői, valamint az Alapszolgáltatási Csoportok családsegítői minden évben nyári táborokat szerveznek olyan gyermekek számára, akiknek a szülei nem engedhetik meg az ilyen típusú szabadidős programokat.

Az Eger Advent jótékonysági akciójában összegyűlt pénzt a jövő évi táboroztatás megvalósítására fordítják, hozzájárulva ezzel ahhoz, hogy a nehéz körülmények között élő gyermekeknek is tartalmasan, élményekben gazdagon teljen a nyári szünidő.

Facebook
Email