Diszkont áron jutott felújított céges lakáshoz az EVAT sajtósa

Miközben több mint 200 egri várakozik önkormányzati lakásra.

Mindössze 67 ezer forintért bérel lakást az EVAT-tól Hajnády Kristóf Endre, az önkormányzati cég belső koordinációs referense – tudta meg lapunk EVAT-os forrásokból.

Az ügyben megkerestük a városvezetést. Farkas Attila alpolgármester érdeklődésünkre megerősítette az információt.

„Meglehetősen visszásnak tartom, hogy amikor több mint kétszáz egri család vár önkormányzati bérlakásra, az EVAT Oroján Sándor és a vele kollaboráló „ellenzéki” képviselők által pozícióba juttatott vezetése saját munkatársaik számára juttat kedvezményes áron bérleményt”

– jegyezte meg. Hozzátette: számos lakást azért nem, vagy csak késedelmesen tudnak bérbe adni, mert az EVAT nem tesz eleget karbantartói kötelességének.

Lapunk ugyanakkor úgy tudja, Hajnády egy teljesen felújított újonnan bebútorozott ingatlant bérelhet az önkormányzati cégtől.

Az ügyről értesülve az alpolgármester és Spisák György aljegyző felkereste a kérdésses ingatlant, ahol még nagyobb meglepetés fogadta őket.

„Legnagyobb megdöbbenésünkre nem Hajnády Kristóf Endre, hanem Mihály Péter, az Egri Válasz nevű portál tulajdonos-főszerkesztője nyitott ajtót, aki nem tudott érdemi magyarázatot adni arra, mit keres a lakásban”

– mondta el Farkas Attila. Hozzátette: az EVAT vezetésének tájékoztatása szerint Mihály Péter semmilyen jogviszonyban nincs velük, az ingatlant Hajnády bérli a cégtől.

Mihály Péter az egri közélet meglehetősen sajátos figurája. Nem csak az Egri Választ szerkeszti, de a Polgármesteri Hivatalban bűncselekmény elkövetésével rögzített felvételeket elsőként nyilvánosságra hozó Egerinfo.com is hozzá köthető. A portálon ugyan impresszumot hiába keresünk, ám  az „Egerinfo” név használati jogát Mihály védette le és birtokolja a mai napig. Az ő hozzájárulása nélkül tehát ez a honlap sem használhatná.

Hajnády Kristóf Endre munkásságát egyébként nem csak a kedvezményes áron bérelt felújított lakás formájában jutalmazzák nagyvonalúan. A „belső koordinációs referens” elérhetőségeként a cég honlapján a sajto@evatzrt.hu e-mail címet adják meg. Arról pedig még tavaly februárban írtunk, hogy az EVAT vezetése egy úgynevezett „sajtócsoportot” hozott létre, s az ide felvett két munkatárs  teljes bérköltsége meghaladja a havi 2 millió forintot.

Az Egri Válasz és az Egerinfó a Mirkóczki Ádám polgármester ellen indított, súlyos törvénytelenségektől sem visszariadó példátlan lejárató kampány média-zászlóshajói. Talán nem csak bennünk merül fel a kérdés:

az Oroján Sándor és szövetségesei által az EVAT élére helyezett vezetés talán így hálálja meg e kétes értékű szolgálatokat?

Facebook
Email