Bunyós Pityu keményet üzent Orojánnak és a kápolnai polgármesternek

Az egykori legendás bokszolóból lett előadó azt kéri a „paprikajancsiktól”: vele keménykedjenek, ne az állatvédőkkel.

Számos magyar bajnoki cím, a nehézsúlyú bokszolók világranglistáján megszerzett nyolcadik hely, sokszáz győztes mecss, részvétel a Barcelonai Olimpián, sikeres edzői karrier, és számos, a mulatós zenei műfajban szerzett aranylemez után, Szikora István (Bunyós Pityu) erdőgazda lett Nógrád Vármegyében. Mivel a legendásan természet- és állatszerető sportoló-énekes kezdetektől támogatja Kiss Norbi világ- és Európa bajnok autóversenyző kápolnai Macskaárvaházát, erdőgazdává válása alkalmából most vicces üzenetet küldött Norbinak, amelyben egyrészt segítséget kér, másrészt segítséget ajánl.

Mint Bunyós Pityu Norbinak írott levelében fogalmaz: erdőgazdaként immáron szeretne komolyan bekapcsolódni Kiss Norbi évekkel ezelőtt meghírdetett kápolnai faültetési, természet és állatvédelmi programjába, csak míg Norbi Európa bajnoki futamgyőzelmei után ültet egy-egy fát, Pityu egyelőre nem tudja mi tévő legyen.

„Tisztában vagyok azzal, hogy valami jeles számhoz kellene kötni a Macskaárvaház közösségi erdőjében elültetett fák számát, hiszen annak van üzenet és reklámértéke, csak nem tudom pontosan mihez is kössem. Gondoltam arra, hogy én is a győztes bokszmeccseim számának megfelelő darab fát ültetek, de annyi egész Kápolnán nem férne el, még akkor sem, ha csak a kiütéses győzelmeket számolom, mert még abból is volt sokszáz” – meséli mosolyogva, és hozzátéve: azt meg nem szeretné, ha az az olimpiai részvételeivel azonos darab fát ültetne, hiszen „csak egyetlen egyszer, a Barcelonai Olimpián vívtam ki a részvétel lehetőségét, igaz, nehézsúlyú magyar ökölvívó sajnos azóta sem járt olimpián” – fogalmazott.

Bunyós Pityu ezért úgy döntött: mivel idén 60 éves, hatvan darab, méhecskebarát fával, és ráadásként, ugyanennyi madárbarát cserjével ajándékozza meg Kiss Norbi Kápolnai Macskaárvaházát, hiszen ő is azt vallja: aki fát ültet, állatot ment.

„A környezetem szerint annyira jól tartom magam, hogy a koromból nyugodtan letagadhatnék – legalább egy évet, de természetesen hamarosan érkezik a hatvan darab fa” – ígéri nevetve.

Szikora István emeleltt egy komolyabb üzenetet is megfogalmazott a Macskaárvaház kuratóriumának. Mint mondja, egri és Eger környéki tanítványaitól azt hallotta, hogy „valami Oroján nevű egri pancser politikus, meg a tökkelütött kápolnai polgármester haverja, folyamatosan fenyegetőznek, áskálódnak, és el akarják lehetetleníteni a Macskaárvaház munkáját”.

Bosszút állnának a Tarna-pusztítók mellé álló politikusok a Macskaárvaházon

„Azt javaslom, ha valami nem tetszik ezeknek a paprikajancsiknak, engem keressenek meg, velem keménykedjenek, ne azokkal, akik önkéntes munkában évek óta állatokat mentenek”

– fogalmazott a világ minden idők egyik legnagyobb ütőerejű sportolójaként számon tartott bajnok, aki – mint emlékezetes – nemrégiben a Tarnát kiszivattyúzó, és a természetvédőket fenyegető Debrői Tóth és Tóth Borászat tulajdonosainak is azt üzenete: egy pedagógiai célzatú nyakleves talán segítene őket a kulturált viselkedés betartásában.

Facebook
Email