Az idősek mellett a rászorulókat is ellátja majd a 110 millió forintból felújított főzőkonyha

Átadták az Idősek Berva-Völgyi Otthonának új főzőkonyháját, ahol áprilistól 400 adag meleg étel előállítására lesz lehetőség.

A konyha nemcsak az idősotthon, hanem az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény többi ellátottját is szolgálja majd – írja a város hivatalos Facebook oldala. Külvári Anikó, az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény vezetője hozzátette, a hajléktalan- ellátás, az értelmi fogyatékosok, valamint az idősek nappali intézménye mellett naponta kétszáznál is több szociális ebédet és vacsorát tudnak majd biztosítani.

Mirkóczki Ádám polgármester elmondta: a város kiemelt figyelmet fordít a megfelelő idős és szociális ellátásra. Hangsúlyozta:

hatalmas eredmény, hogy egy ilyen válsággal terhelt időszakban az önkormányzat tisztán saját erőből tudta megvalósítani a 110 millió forintos beruházást.

Földvári Győző önkormányzati képviselő, intézményi ügyeket felügyelő önkormányzati biztos megköszönte az EKVI munkatársainak segítségét, akik nélkül nem valósulhatott volna meg a konyha modernizálása.

Az Idősek Berva-völgyi Otthona 1994. július 1-jén nyitotta meg kapuit az Egerben élő, teljes ellátásra szoruló idősek előtt. Az otthon 2019. szeptember 11-ig 100 adagos konyhát üzemeltetett, de addigra már elkerülhetetlenné vált a több mint 25 éves főzőkonyha teljes felújítása.

Az átépítés ideje alatt a helyiség tálalókonyhaként üzemelt, az idősek étkeztetését külső beszállítók segítségével oldották meg.

Facebook
Email