Az egri kézilabdás fiúk nyerték az egyetemi bajnokságot

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Győrben rendezett hatos döntőjén az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem veretlenül lett aranyérmes.

Az idei egyetemi csapatban számos élvonalbeli és válogatott játékos is pályára lépett. Az alakulat már a csoportkörben világossá tette, hogy a torna esélyesei közé tartozik, minden egyes meccsüket megnyerve jutottak be a keddi fináléba.

A döntőben aztán a házigazda Széchenyi István Egyetem csapatának esélyt sem adtak. Az egriek rövid időn belül komoly előnyre tettek szert, s a mérkőzést magabiztosan, 25-39-re megnyerték.

Ráadásul Egerbe hozhatták haza torna legjobb edzőjének (Dr. Barthallos István) és legtechnikásabb játékosának (Nagy Bence) járó különdíjat is.

A korábban már hét alkalommal első helyen végző lányok ezúttal nem voltak ilyen eredményesek. Ennek egyik fő oka alighanem az, hog az Eszterházy SC felnőtt együttesére épülő csapatból sokan sérülés miatt nem léphetett pályára Győrben. Miután a Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel szemben alulmaradtak, a bronzéremért mérkőzhettek meg a Széchenyi István Egyetemmel. Ezen a meccsen azonban kőkemény küzdelemben, büntetőpárbaj eredményeképpen a házigazdák győztek, így az egri lányok a negyedik helyezést érték el.

Facebook
Email