Az egri DK már elbábozni sem hajlandó az „ellenzéki egységet”

A párt csak a saját önkormányzati képviselőjelölteit népszerűsíti, szövetségeseiről hallgat.

„Az ellenzéki szövetség képviselői rajthoz álltak” – jelentette be büszkén Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció egri szervezete.

Ám a bejegyzéshez mellékelt (eleve meglehetően minimalista stílusú) képen kizárólag a DK által delegált közös jelöltek szerepelnek.

„Mind a hat személy komolyan veszi a feladatát, és tudjuk, mindegyikük meg is fogja nyerni a körzetét” – harsogja hurráoptimistán a párt.

Csakhogy Egerben tíz választókörzet van. A másik négyben induló, nem DK-s jelöltekről csupán annyit jegyeznek meg igen kimért hangnemben: „szívből örülnek” neki, hogy nekik is sikerült a szükséges ajánlásokat összegyűjteni.

A Demokratikus Koalíció egri szervezetének viszonya az ellenzéki együttműködéshez korábban is ellentmondásos volt. Úgy tudjuk, a Momentummal zajló tárgyalások korábban azon rekedtek meg, hogy A DK vállalhatatlannak tartotta, hogy fideszes támogatással az EVAT vezetésébe ültetett Jánosi Zoltán legyen a közös polgármesterjelölt. Helyette Balázs Miklóst indították volna a választásokon.

Miután azonban a Balla Péter fémjelezte, a városvezetést szakmányban gyalázó poliitizálás miatt a tagság nagy része kilépett a szervezetből, a budapesti pártközpont egy ideiglenes ügyvivőt ejtőernyőztetett a városba, Sermer Ádám személyében. A csődgondnoki szerepbe került, komoly helyismerettel aligha rendelkező fővárosi politikus aztán gyorsan kapitulált a közös polgármester-jelöltségért vívott küzdelemben a Momentum előtt.

Végveszélyben az egri DK

Ilyen előzmények után nem meglepő, hogy az egri DK-ban nem igazán lángol az összefogás szellemisége. Az azonban már új szint, hogy egy hűvösen udvarias félmondaton kívül már elbábozni sem képesek az egységet.

(Fotó: a DK Eger Facebook oldala)

Facebook
Email