Arcátlanul kampányolt az iskolában a Fidesz jelöltje

A Bornemissza Gergely Technikumban harsogott a kormánypárti propaganda.

A Heves Vármegyei SZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium áprilisban átadott új tanműhelyében tartottak sajtótájékoztatót fideszes politikusok – adja hírül a Heol.

Eleve érdekes, hogy egy ilyen rendezvényt miért egy oktatási intézményben tartanak, ám a résztvevők és az elhangzottak még felháborítóbbá teszik az ügyet.

A Technikumban ugyanis nem csak Hankó Balázs, a Kulturális és Innocációs Minisztérium államtitkára beszélt, de Pajtók Gábor sőt, Vágner Ákos, a Fidesz egri polgármesterjelöltje is.

Vágnernek az égvilágon semmi köze sem a Technikumhoz, sem az oktatáshoz, és semmilyen választott tisztséget nem tölt be. Az ő jelenléte világosan mutatja, hogy itt bizony pártpolitikai kampányesemény zajlott egy iskolában.

Ezt annyira nem rejtették véka alá, hogy Vágner hosszasan ecsetelte szerinte milyen problémák vannak a városban, majd erre saját választási programját kínálta megoldásként. Nyilván az sem véletlen, hogy a kormányközeli megyei portál sem az államtitkár szakképzésről szóló gondolatait idézte a híradásának címében, hanem azt, hogy „a fiatalok lakhatásán, a jól képzett fiatalok helyben tartásán is dolgozna Vágner Ákos Egerben”.

A Fidesz ezzel az iskolában tartott kampányrendezvénnyel akaratlanul is pontosan megmutatta, mi vár a városra, ha visszatérnek a hatalomba: a közintézmények gátlástalan kisajátítása, a pártpolitika és az önkormányzatiság teljes összemosása, a kormányzati propaganda szervilis kiszolgálása.

Mirkóczki vagy a Fidesz

Múlt héten írtunk arról, hogy az elmúlt két hónap közvéleménykutatásainak tanúsága szerint egyértelmű, hogy a polgármesterválasztás a Mirkóczki Ádám és a fideszes Vágner Ákos között fog eldőlni. Az összes többi jelölt – beleértve az „ellenzéki összefogás által indított, 10 százalék alatt álló Pál Györgyöt – teljesen esélytelen.

Tehát aki nem Mirkóczkira szavaz, akaratlanul is a Fidesz visszatérését segíti.

Az egri ellenzéki szavazók 2019-ben fegyelmezetten, egységesen szavaztak, és győztek is. Egyedül az ő bölcsességükön múlik, sikerül-e ezt megismételni.

Mirkóczki és Vágner fej-fej mellett, a többi jelölt esélytelen

 

(Fotó: TV Eger)

 

Facebook
Email