Arcátlanul hazudik Oroján: Bunyós Pityu pontosan azt üzente neki, amit mi megírtunk

Oroján Sándor azt állítja, hamisan közöltük Bunyós Pityu neki szánt üzenetét, sőt, nem átall az egykori legendás ökölvívóra hivatkozni. Csakhogy nem mond igazat.

Vasárnap megjelent cikkünkben Szikora István (Bunyós Pityu), többszörös magyar bajnok, olimpikon nehézsúlyú bokszoló azt nyilatkozta lapunknak:

„Egri és Eger környéki tanítványaitól azt hallotta, hogy „valami Oroján nevű egri pancser politikus, meg a tökkelütött kápolnai polgármester haverja, folyamatosan fenyegetőznek, áskálódnak, és el akarják lehetetleníteni a Macskaárvaház munkáját”. „Azt javaslom, ha valami nem tetszik ezeknek a paprikajancsiknak, engem keressenek meg, velem keménykedjenek, ne azokkal, akik önkéntes munkában évek óta állatokat mentenek”

Bunyós Pityu keményet üzent Orojánnak és a kápolnai polgármesternek

Az üzenet eljutott a Fideszből nemrégiben kitessékelt Oroján Sándorhoz is, aki Facebook-bejegyzésében azt állítja: megkereste az ismert ökölvívó-énekest, akivel „kedélyesen elbeszélgetett”, és kiderült, hogy „nem nyilatkozott rólam senkinek, az egripost.hu az említett mondatokat tudta nélkül adta a szájába”.

A bukott fideszes frakcióvezető még helyreigazítási kérelemmel is fordult hozzánk. Ennek azonban nem tehetünk eleget, mivel valótlanságot nem közlünk.

Márpedig, amit Oroján állít, az szemenszedett hazugság. Pontosan azzal vádol minket, amit ő követett el: olyasmit adott Bunyós Pityu szájába, aminek épp az ellenkezőjét mondta, megerősítve, hogy szavait hitelesen és pontosan idéztük.

A képviselő valótlanságokkal telezsúfolt bejegyzését megdöbbenve olvasta Szikora István és a kápolnai Macskaárvaházat vezető Bóday Pál is. Nyilatkozatukat kérésükre változtatás nélkül közöljük.

Szikora István:

„Talán megbocsájt nekem Oroján Sándor, de amikor számomra ismeretlen számáról felhívott, először azt hittem, hogy egy Bunyós Pityu rajongó, aki fellépésre akar meghívni. Mire kiderült, hogy nem így van, próbáltam visszaemlékezni, de úgy rémlett, nem bokszoltunk együtt soha sehol, így nem is ismerem őt, ezért aztán rosszban sem vagyok vele.

Telefonon nyilvánvalóvá tettem neki: a Kápolnai Macskaárvaházban, számos köztiszteletben álló emberrel együtt, nekem is rengeteg önkéntes munkám van, így nem szeretném, ha ő vagy bárki más, ezt bárhol, bárki előtt becsmérelné, akadályozná. Aki erőszakoskodni akar, velem tegye, ne az állatvédőkkel. Ezt mondtam el az egripost újságirójának is.”

Oroján Sándornak meg a lehető legjobb, baráti szándékkal azt javaslom, ha felesleges energiáit le szeretné vezetni, inkább bokszoljon, szívesen látjuk a kezdők között az edzőteremben. Ebben az ügyben pedig csak az keressen a jövőben, aki adományt hoz a Macskaárvaháznak, azt szívesen átveszem – és megköszönöm.”

Bóday Pál:

„Oroján Sándor jól érzékelhetően dühös, csalódott és rendkívül ideges. Erre pedig minden oka meg is van. Páros lábbal rúgták ki pártjából a Fideszből, mert rájöttek, hogy össze-vissza hazudozott, és egy Magyarországon hosszú ideje rendkívül sikeres politikai közösség tagjaként sikerült beállítania azt a negatív rekordot, hogy kétségtelenül ő lett a rendszerváltás óta a leggyűlöltebb és legmegvetettebb politikai közszereplője Egernek.

Oroján Sándor azért is ideges, dühös és csalódott, mert folyamatosan veszíti el maradék üzleti-politikai befolyását Egerben: komolyan vehető emberek már nem nagyon állnak vele szóba, a telefont se veszik fel neki. (Barátom, egykori edzőm és a Macskaárvaház Alapítvány egyik leglelkesebb önkéntese Szikora István – szegény – ezt megtette, mert nem ismerte Oroján számát.)

Oroján Szikora Istvántól azt kérte: kérjen számon engem. Tudom, Oroján, amíg volt ehhez politikai ereje, a számonkérések nagy mestere volt – Egerben is. De a mi viselkedési kultúránkba ez nem fér bele. Oroján most pont azt teszi amit a Fideszben már nem tűrtek el neki. Hazudozik és hivatkozgat emberekre.

Ráadásul – talán a saját szokásaiból kiindulva – azt állítja rólam, hogy én valakitől ellenszolgáltatást kapok, azért amiért őt – való igaz – nem kedvelem.

Kissé abszurd logika. Én ugyanis – egyesekkel ellentétben – nem pénzért kedvelek vagy nem kedvelek valakit, hanem meggyőződésből.

Bizony Sanyi nem csak a pénz van a világon. Oroján azért is feszült, mert állítólag hamarosan elkészül, azoknak a Tarnát elpusztító ökológiai gengsztereknek a vádirata, akiket Oroján minden számára elérhető fórumon olyan szenvedélyesen védett.

Oroján dühös és tehetetlen.

Az utóbbi időben üzletembereket, politikusokat, ügyvédeket keresett meg, hogy ők segítsenek neki, nekünk, a Macskaárvaháznak, ártani. Kivétel nélkül mindenki elutasította és biztosítottak minket állatvédelmi tevékenységünk iránti szimpátiájukról.

Oroján dühös, hisztis és tehetetlen. Mivel úgy gondolta, hogy ő Eger ura, megpróbált minket kitiltani a helyi médiából, de ez sem jött össze. Egyetlen reménye maradt: Berecz Kálmán egyre népszerűtlenebb kápolnai polgármester, és testvére Berecz Mátyás bukott politikus. Ők még meghallgatják, ők még bátorítják – bármilyen őrültséggel áll elő.

Ami a velem kapcsolatos állításait illeti azok nem csak hazugságok, de logikátlanságok is. Egyrészt: nem szoktam “cikkek mögött állni”. Régebben írtam cikkeket, manapság inkább csak olvasok. Másrészt: Orojánt, ha akarnák sem tudnám – ahogy ő állítja – “pénzért utálni”, tekintettel arra, hogy személyében politikai értelemben (is) egy bukott senkiháziról van szó, akinek az “utálása” senkinek nem érne meg egy fabatkát sem.”

 

 

 

Facebook
Email