A rák elleni küzdelemért sétáltak Egerben

Mintegy két tucat résztvevővel zajlott a Rákellenes Világséta egri eseménye, amellyel a daganatos betegségek elleni küzdelemre kívánják felhívni a figyelmet.

A Magyar Rákellenes Liga a Relay for Life nemzetközi kampány részeként harmadik alkalommal hirdette meg vasárnapra a Rákellenes Világsétát Magyarországon.

A sétához idén a Magyar Rákellenes Liga Egri Szervezete is csatlakozott – adja hírül a heol.hu.

A két tucatnyi résztvevő a Dobó térről indult meleg teával, táblákkal egy órás sétájukra, melynek során többek közt a Várat is érintették.

A Relay for life kampány 1985-ben indult, amikor egy amerikai sebész úgy gyűjtött pénzt az Amerikai Rákszövetségnek, hogy 24 órán keresztül sétált körbe egy stadionban, s 25 dollárért bárki csatlakozhatott hozzá fél órára. Másnapra 27.000 dollár gyűlt így össze.

Az ötletből a következő években az egész világra kiterjedő mozgalom született. Tavaly már 5 kontinens 30 országának 240 városában több, mint 3300-an sétáltak, Magyarországon pedig több, mint 650-en gyalogoltak 46 településen.

Az akció során az előzetesen kiválasztott 14 nemzeti betegszervezetet támogatják, melyek közé idén is bekerült a Magyar Rákellenes Liga a tavalyi kiemelkedő magyar részvételnek köszönhetően.

A szervezet 1990 óta támogatja az egészségmegőrzést, a rák kockázatának csökkentését, a korai felismerést és a gyógyítás, gyógyulás folyamatát. A Ligának 37 alapszervezete működik országszerte, közel 3500 fős tagsággal.

 

(Fotó: a Magyar Rákellenes Liga Egri szervezetének Facebook-oldala)

Facebook
Email