A kézis lányok számára nem lehet más cél, csak az első hely megtartása

Alapvetően elégedett a bajnokság első felével, de fájlalja az elvesztett pontokat, és a szezon végéig ugyanilyen lendületet vár a csapattól az Eszterházy SC vezetőedzője.

„Összességében egyébként sem lehet okunk sok panaszra, csak tudnunk kell majd a következő félévben sáfárkodni azzal, hogy ez valahogyan így is maradjon” – fogalmazott Zsadányi Sándor a klub honnapján.

Hozzátette: a csapat listavezető pozíciója ellenére, nagyon hiányoznak azok a pontok, amiket előzetesen beterveztek még az év elején, és mégsem sikerült őket begyűjteni.

A szakember úgy véli, tisztázódott az első félévben, hogy melyek lesznek azok a csapatok, amelyek az első négy helyért lesznek versenyben. Zsadányi szeront „velünk együtt a Vasas, a Szombathely, valamint a Kozármisleny az a négy gárda, amelyik ott lehet a végelszámolásnál, de azt, hogy ebben a négyesben milyen sorrend alakulhat ki, azt jelenleg lehetetlen megmondani”.

A mester egyébként kemény ütemet diktál, a lányok decemberben mindössze egy hét szünetet kaptak, végig dolgozták a két ünnep közötti időszakot is, és már január második napján edzést tartottak.

A szakember szerint a bajnokság második felében a fő cél, hogy elkerüljék az „egri betegséget”, a lendület elfogyását a szezon végére. „Az első hely megtartása a cél. Mindenféleképpen így kell hozzáállnunk a dologhoz” – szögez le Zsadányi Sándor.

(Fotó: FOTO: Szepesi Áron/Eszterházy SC)

 

 

Facebook
Email