A Föld Napja: fókuszban a jövő nemzedéke

Kezdetét vette a a Föld Napja alkalmából, az egri civil szervezetek által szervezett 3 napos programsorozat.

Az esemény első napján, csütörtökön sportjátékokkal, természetfotó kiállítással, kézműves foglalkozásokkal, valamint ismeretterjesztő, szemléletformáló előadásokkal várták a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium tanulóit és a városrész lakóit.

„A Föld napján több figyelmet kap a környezetvédelem, de Eger arra törekszik, hogy az év minden napján tegyen azért valamit, hogy városunkat jobb állapotban adhassuk át majd a gyermekeinknek, mint ahogy mi kaptuk”

hangsúlyozza Mirkóczki Ádám.

„Öröm volt ma a fiatalok érdeklődő tekintetét látni egy- egy ehhez kapcsolódó témával, bemutatóval kapcsolatban, hiszen amit most teszünk vagy nem teszünk, az befolyásolja majd a jövő generáció életét” – teszi hozzá a polgármester.

Szintén a Föld napja alkalmából ültettek fákat a Szivárvány Óvodában Farkas Attila alpolgármester részvételével.

A növényeket szülői kezdeményezésre az intézmény vezetőivel helyezték el az udvaron, miközben az ovisok virágokat ültettek.

Idén a Föld Napja alkalmából 3 napon keresztül, a város különböző helyszínein az egri civil szervezetek által megálmodott színes programokkal, vidám felfedezésekkel várják az érdeklődőket.

Egy nap a holnapért!-Április 22. A Föld Napja

Idén a Föld Napja alkalmából 3 napon keresztül, a város különböző…

Posted by Eger Város Hivatalos Oldala on Thursday, April 20, 2023

 

Facebook
Email