A Bitskey Uszoda is megsérült az éjjeli gigaviharban

Az éjszakai vihar megrongálta és megbontotta a Bitskey Aladár Uszoda tetőszerkezetét – tájékoztat az önkormányzat.

❗️TÁJÉKOZTATÁS❗️

Tisztelt Egriek!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az éjszakai vihar megrongálta és megbontotta a Bitskey…

Posted by Eger Város Hivatalos Oldala on Saturday, August 5, 2023

 

A tűzoltók és az Agria Speciális Mentők délelőtt a helyszínre érkeztek és azonnal elkezdték a balesetveszély elhárítását. A szél által felszedett és sérült lemezfedést, valamint a deszkákat leszedik az uszoda tetejéről és elszállítják.

A munka ideje alatt a Szarvas téri körforgalomnál a gyalogos és autós forgalmat érintően teljes útzár elrendelésére volt szükség a Kertész út irányába valamint a Frank Tivadar utcában.

Az éjjeli hatalmas erejű vihar országszerte és régiónkban is nagyon sok kárt okozott. A Heves vármegyei tűzoltóknak délelőttig tizenhét helyszínre kellett kivonulniuk.

Egerben, Gyöngyösön, Vécsen, illetve Szilaspogony, Erdőtarcsa, Mikófalva, Héhalom és Felsőtárkány határában fák dőltek az utakra és vezetékekre. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók motoros láncfűrészekkel avatkoztak be és távolították el a forgalmat akadályozó fákat és a veszélyt jelentő, lehasadt faágakat. A hatvani tűzoltók pedig két helyszínen felgyülemlett vizet szivattyúkkal távolítottak el – adja hírül a Heves Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Facebook
Email