800 egri iskoláshoz jut el a menstruációs szegénység elleni csomag

Az önkormányzat és a civilek összefogásával 10 iskolában osztják ki a tájékoztató anyagokat és higiéniás termékeket.

A menstruációs szegénység 2023-ban Magyarországon még mindig egy létező jelenség, de nem beszélünk róla kellő nyíltsággal és komolysággal – hangzott el a témában tartott egri sajtótájékoztatóón.

A budapesti Tündérpakk Alapítvány nemcsak adománygyűjtéssel próbál tenni ez ellen, hanem a Segítség, felnőttem! című új kiadványukkal és a hozzá kapcsolódó programokkal, felvilágosítással, ingyenes csomagokkal egyaránt

– mondta el Pataki-Szomolányi Tímea, az alapítvány megálmodója.

A Nemzeti Együttműködési Alap 1 millió 200 ezer forintból megvalósuló pályázatának köszönhetően az alapítvány részben Egerben valósítja meg elképzelését és tesz a menstruációs szegénység csökkentése érdekében.

A küldetésük azért is fontos, mert a ciklusa elején sok fiatal lány nem jár iskolába, hiszen a szülők nem tudnak higiénés termékeket vásárolni, a menstruáció alatt vagy rongydarabokat használnak vagy épp semmit – mutatott rá Pataki-Szomolányi Tímea. –

Farkas Attila alpolgármester elmondta:

az alapítvány által átadott tájékoztató füzetet, menstruációs naptárat és higiéniás termékeket tartalmazó közel 800 csomagot a KEVIKÓ Prevenció Védőnői Szolgáltató Kft. segítségével és az Egri Tankerületi Központtal együttműködve 10 egri iskolába juttatják el, ahol osztályfőnöki órák keretében előadásokat is hallhatnak a diákok.

Facebook
Email