20 éves adósságot törlesztett az önkormányzat az ipari parkban

Elkészült az Iparos utca burkolatának felújítása, új út kialakítása és a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése.

 

✅2003 óta húzódó folyamatos ígérgetések után egy fontos, vállalkozói igényeknek megfelelő beruházást sikerült megvalósítanunk, elkészült a város déli részén található ipari park egyik nagy forgalmú kiszolgáló útjának, az Iparos utca burkolatának cseréje, új út kialakítása, valamint a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése.

Posted by Mirkóczki Ádám on Wednesday, July 26, 2023

 

 

Az áprilisban kezdődött munkálatok teljes útzár mellett két ütemben fejeződtek be. A bruttó 88 823 800 forintba kerülő beruházás költségeinek mintegy 80 százalékát az önkormányzat állta, az érintett területen telephellyel rendelkező 7 vállalkozás közel 21 millió forinttal járult hozzá.

Mirkóczki Ádám elmondta:

Ismét egy egri szégyenfoltot sikerült eltüntetni” azzal, hogy 2003 óta húzódó folyamatos ígérgetések után megvalósult az útfelújítás.”

Az Eger déli részén található ipari parkban működő vállalkozások először két évtizeddel ezelőtt fordultak segítségért, hogy „ezt a leginkább háborús övezethez hasonló, murvás, teljesen járhatatlan utat” újítsa fel a város – emlékeztett a polgármester. Hozzátette: az elvárás jogos volt, hiszen az itt működő cégek jelentős adót fizetnek, és rengeteg embernek adnak munkát.

„Eger mindenkori vezetése húsz esztendőn át semmit sem tett az ügyben, azokban az években sem, amikor a prosperáló gazdaság miatt sokkal vastagabb büdzsé állt rendelkezésükre. „Mi viszont, összefogva a helyi vállalkozásokkal, egy három éve folyamatosan válság-sújtotta időszakban valósítottuk meg a beruházást”

– mutatott rá Mirkóczi Ádám.

2019-ben a vállalkozások az új városvezetést is megkeresték ezzel a kéréssel, amely végre meghallotta a hangjukat, és megkezdték a beruházás előkészítését, majd kivitelezését.

Facebook
Email