Vigyázat, fake news: senki sem adott engedélyt a hulladék utcára pakolására

Valaki, vagy valakik ezt terjesztik, de az önkormányzat cáfolja az álhírt.

Farkas Attila felháborodva értesült arról, hogy egyesek nevével visszaélve azt állítják, ő adott engedélyt a háztartásokban felhalmozódott hulladék utcára, közterületre történő kihelyezésére.

Sem a városvezetés, sem a Polgármesteri Hivatal nem adott erre engedélyt, hulladékot közterületre kihelyezni szigorúan tilos

– szögezi le közleményében az alpolgármester.

Ez egyetlen esetben lehetséges, ha az adott ingatlan tulajdonosa lomtalanítást rendelt meg az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-től, de akkor is csak a kijelölt, előre leegyeztetett időszakban.

Farkas Attila felhívja a figyelmet:

a hulladék illegális elhelyezése, tárolása bírság kiszabását vonja maga után és a hulladék ártalmatlanításának minden költségét az azt kihelyezőnek kell viselnie.

Súlyosabb esetekben az elhelyezett hulladék minőségétől és mennyiségétől függően akár öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható az azt jogellenesen elhelyezőkre-

Éves szinten az önkormányzat több mint 10 millió forintot költ a városszerte elhelyezett illegális hulladékok ártalmatlanítására – jegyzi meg az alpolgármester.

Arra kérik az egrieket, hogy ha illegális hulladéklerakást észlelnek a város területén, jelentsék a Polgármesteri Hivatal felé.

Hétfőn az önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy a várost álszemétszállítók járják, akik a Városgondozás munkatársaiként bemutatkozva pénzt kérnek a hulladék elszállításáért.

Vigyázat! Álszemétszállítók járják a várost

Facebook
Email