Újabb kamerák teszik biztonságosabbá a várost

Jelentősen bővült a térfigyelő kamerarendszer Egerben – derült ki Minczér Gábor keddi sajtótájékoztatóján.

A rendszer fejlesztése két szakaszban valósult meg. Tavaly 15 darab térfigyelő kamerát telepítettek ki olyan helyszínekre, ahol a hatóságok jelzése alapján több intézkedésre volt szükség az elmúlt időszakban. Ez elsősorban a Szala városrészt és a felnémeti Béke utcát érintette.

A további bővítés érdekében 5 átjátszó állomást újítottak fel, ez további 21 kamera telepítését tette lehetővé. Az alpolgármester példaként a Leányka utcai aluljárót, a Forst-Házat, a Senator-házat, az Uránia mozit, a Kertmozit, a Polgármesteri Hivatalt, az Érsekkertet, a Szépasszonyvölgyet és a Hadnagy u.-Ady Endre utca sarkát említette.

Nem állunk meg itt, a jövőben további kamerákat helyezünk ki, ezúttal a külvárosi részekre helyezve a hangsúlyt

– mondta el Minczér Gábor.

Ezekkel a fejlesztésekkel a térfigyelő kamerarendszer fejlettségét tekintve Eger a megyei jogú városok között az élmezőnybe került – mutatott rá az alpolgármester.

Az önkormányzat a a rendőrséggel, valamint az önkormányzati rendészettel együttműködve a tavalyi és az idei évben összesen 37 millió forintos beruházás eredményeként már több, mint 100 térfigyelő kamerát helyezett ki a város különböző pontjain, elősegítve ezzel az egriek és a városba látogatók biztonságát.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pexels/Mateusz Feliksik)

Facebook
Email