Új virágágyásokkal gazdagodik a Felsőváros

Lakossági kérésre a II. Rákóczi Ferenc út 27-29. sz. társasház előtti zöldterületen 2 darab évelőágyást alakítanak ki.

A szegélyezés után a Városgondozás munkatársai hamarosan olyan virágokat ültetnek el, melyek üde színfoltjai lesznek a városnak.

“Az önkormányzat két évvel ezelőtt indította el a vadvirágos rét programját, mely keretében tavaly a Felsővárosban két évelő virág szolitert alakítottunk ki. A jövőben is azon dolgozunk, hogy még szebbé, élhetőbbé tegyük a várost, így több virágágyás kialakítása valósul meg Eger különböző pontjain”

– mondta Minczér Gábor alpolgármester a témában közösségi oldalán megosztott videóban.

A növények mézelő rovarokat és lepkéket vonzottak a virágos környezetbe – tette hozzá.

A jövőben is azon dolgozunk, hogy még szebbé, élhetőbbé tegyük a várost, ebben van segítségünkre a Városgondozás Eger…

Posted by Minczér Gábor on Friday, March 8, 2024

 

A fenntartási költségek csökkentése, valamint a biodiverzitás növelése érdekében a Városgondozás a város több helyszínén – többek között a Tulipán téren, a Szarvaskői úton, a Mátyás király úton, a Kopcsik Lajos téren, vagy a Vallon utcában – az egynyári virágokat évelőkre cseréli.

Tavasszal rózsákkal, évelőkkel ültetik be a Kertész úton újonnan létesült körforgalmak közül a Hadnagy úti körforgalom és az Agyagási Dezső úti körforgalom ágyásait, illetve pótolják a Szarvas téri terelőknél kipusztult cserjéket, itt levendula, szürke cipruska, törpe gyöngyvessző vagy bordó levelű japán borbolya díszíti majd a közterületet.

Facebook
Email