Több mint 65 ezer virággal gazdagodik a város

Növényültetési programot indít és keresi Eger karácsonyfáját a Városgondozás.

A cég szeptember közepétől kezdi meg az elvirágzott egynyári növények kiszedését a város virágágyásaiból, majd alapos talajelőkészítés, tápanyag-utánpótlás után helyükre színpompás tulipánok és jácintok hagymáit ültetik.

A különböző helyszínekre összesen 49 000 db kétnyári virág és 17 000 db hagymás növény kerül.

A hagymás növények döntő részét a tulipánok adják, köztük több újdonsággal találkozhatunk 2024. tavaszán: illatos tulipánnal, valamint a fehértől a lilás feketéig számos színben pompázó növénnyel.

A Jókai utca sarkán illatos jácintok arattak nagy sikert idén, ez így lesz jövőre is. A színházzal szemben, a Hatvani kapu téren nemzeti színben pompázó tulipánok fognak megjelenni, az Eszterházy téren az Érseki Palota előtt pedig a Vatikán színeit (sárga-fehér) viselő árvácskák díszelegnek majd.

A nyári fűnyírás, mint egyik fő feladat helyébe ősszel a lehulló lombok eltakarítása lép. A falevelek csapadékos időjárás esetén csúszásveszélyt jelentenek, valamint a földbe helyezett csatornák vízáteresztő képességét is csökkentik, ezért fontos mihamarabbi eltakarításuk. Nemrég vadonatúj gépeket, például utcaseprő járműveket szereztek be – ezekre gépjárművezetőket, a többi munkánkhoz pedig parkgondozó és hulladékrakodó munkatársakat keresnek az ősz folyamán.

Keresik a város karácsonyfáját

Ahhoz, hogy Advent első vasárnapjára a város ünnepi díszbe legyen öltöztetve, a Városgondozás munkatársai minden évben már ilyenkor elkezdik az előkészületeket. Sor kerül a díszvilágítás állapotának felmérésére, esetleges javításukra.

Emellett idén is keresik a város karácsonyfáját, az erre szóló felajánlásokat már várják.

A főtérre egy kb. 12 folyóméter magasságú fenyőt keresnek. A fa kivágásának és elszállításának költségét a Városgondozás Eger Kft. vállalja.

Érdeklődni a 06-30-390-2140-es telefonszámon, vagy a titkarsag@varosgondozaseger.hu e-mail címen lehet.

Facebook
Email