Társasjáték idézi meg az egri hősök szellemét

Kedd délután bemutatták az „Egri csillagok” társasjátékot, amelyek segítségével újra élhetjük az 1552-es legendás diadalt.

A Dobó István Vármúzeumban tartott bemutatón a Kard és Korona Kiadó által alkotott játékot a Városi Diáktanács fiataljai próbálhatták ki először.

Eredetileg a projektet az Egri Vár Napja keretében (két másik rendezvénnyel együtt) az összes választókerületi képviselő keretéből támogatták volna, ám ezt a javaslatot a közgyűlési többség áprilisban még tárgyalni sem volt hajlandó. Végül a tervezett összeget a következő testületi ülésen Minczér Gábor, Farkas Attila és Császár Zoltán képviselői keretéből biztosították.

Nagyon örülünk annak, hogy ma délután már a nyilvánosság előtt is bemutathattuk a gyerekeket és felnőtteket egyaránt megszólító Egri Csillagok társasjátékot, mely az egri hősök és Gárdonyi Géza szellemét idézi meg – írja Facebook-posztjában Mirkóczki Ádám polgármester.

A legnagyobb büszkeség és öröm, hogy Eger és egyben Magyarország történelmének egyik ikonikus eseményéből és Gárdonyi Géza regényének ötvözetéből társasjáték született – fogalmazott Farkas Attila.

 

Facebook
Email