Színház a legkisebbeknek csütörtökön a könyvtárban

Május 18-án 10 órától az egri Harlekin Bábszínház „Csitt!” című babaszínházi előadására várják az 1-4 éves kicsiket és szüleiket a Bródy Sándor Könyvtárban.

Mindenképpen meg kell szólalnunk, ha szeretnénk közölni valamit? Esetleg megértethetjük magunkat szavak nélkül is?

Erre keresi a választ a „Csitt!” alkotója, aki hangokkal, mozgással, zenével, érintéssel kommunikál majd a legkisebbekkel. Vajon sikerül neki?

A 45 perces előadás egy 25 perces produkcióból és egy 20 perces, a színészek által vezetett, a produkcióhoz szervesen kapcsolódó szabad játékból áll a Bródy Szalonban.

A csecsemőszínház norvég eredetű, fiatal színházi forma, mely a 90-es évek végén született. Magyarországon 2003-ban jelent meg, elsőként a budapesti Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház műsorán.

Az előadások nonverbálisak, a hangok és vizuális ingerek kerülnek fókuszban. Nincsenek hirtelen hang illetve fényváltások és a nézőtéren soha nincs teljes sötétség, így a legkisebbek zavartalanul élvezhetik az előadást.

A színészek olyan motívumokkal játszanak, melyekre a legkisebbek fogékonyak, absztrakt asszociációkra épülő, ismétlődő, egyszerű és apró mozdulatokkal, dallamokkal, meghatározó eleme a ritmus.

Fontos, hogy az előadáson belüli etűdök a legkisebbek számára ismerős és egyben megnyugtató helyzeteket mutassannak, ugyanakkor némi meglepetéssel is szolgáljon az együtt töltött 20–25 perc, amit közös játék követ, ahol a csöpp nézőknek lehetősége nyílik az előadás során használt kellékek, bábok kézbevételére, a színházi tér felfedezésére.

Az előadásra jegyeket a jegy.hu oldalán, vagy a helyszínen vásárolhatnak.

(Kép: Harlekin Bábszínház)

Facebook
Email