Szilveszterkor Eger volt a legnépszerűbb hazai úti cél

A Szallas.hu portál adatai alapján a legtöbben városunkba látogattak el Szilveszterkor.

Az év utolsó napján Eger, Szeged, Pécs, Gyula és Siófok vonzotta a legtöbb vendéget az újévi koccintásra – írja a portál.

A legnagyobb turisztikai régiók közül továbbra is Észak-Magyarország a legkeresettebb, minden ötödik foglalás ide szól. A Balaton (16,4%), a Nyugat-Dunántúl (13,8%) és a Dél-Alföld (12,8%) is jelentős vendégforgalomra számíthat.

A vendégek közel harmada apartmant, negyedük hotelt, ötödük vendégházat, 17 százalékuk panziót, 5 százalékuk pedig egyéb szállástípust választott.

A szállásfoglaló portál statisztikái szerint a 10 legnépszerűbb belföldi úti cél szilveszterkor így alakult:

1. Eger
2. Szeged
3. Pécs
4. Gyula
5. Siófok
6. Debrecen
7. Budapest
8. Hévíz
9. Győr
10. Hajdúszoboszló

Egyre népszerűbbek vagyunk

Eger nem csupán Szilveszterkor, de egész évben kedvelt és vonzó úticél a látogatók számára – írja a város hivatalos Facebook oldala.

Az önkormányzat Adó Irodájának jelenlegi adatai alapján 2022 első tizenegy hónapjában

a vendégek 141 ezer vendégéjszakával töltöttek többet a városban, mint az előző évben. A növekedés mértéke több mint 32%.

Az egri szálláshelyeken a múlt év első 11 hónapjában a vendégek összesen 575 ezer vendégéjszakát töltöttek el, míg 2021-ben 434 ezret.

A vendégek a múlt év novemberéig 62 millió forinttal több idegenforgalmi adót fizetek a szálláshelyeken, mint tavaly.

A tavalyi év novemberéig a szálláshelyek bevétele megközelítette a 8 milliárd forintot, melynek 67%-át szállodákban regisztrálták. Ebből a városnak csaknem 230 millió forintos idegenforgalmi adóbevétele származott.

A nyilvántartott szálláshelyek száma Egerben 2020. január 1-jétől 504 db-ról 2022. december 31-ig 674 db-ra nőtt, vagyis harmadával nőtt.

Facebook
Email