Szerdától újra nyitva a felnémeti könyvtár

Február 1-től a megszokott nyitvatartási időben újra várja olvasóit a Bródy Sándor Könyvtár Felnémeti Fiókkönyvtára.

Az olvasók közel 9000 könyv és 25-féle folyóirat közül válogathatnak – írja a könyvtár honlapja. Az 1961-ben Egerhez csatolt településen egyébként már 1891 óta működik könyvtár – teszik hozzá.

„…a népkönyvtár felállítása kimondatik és a Franklin Társulat kiadványaiból – negyedik kiadás első gyűjtemény – (173 munka 97 kötetben) – beszerzése az elöljáróság kötelmévé tétetik” – írták az alapításról szóló jegyzőkönyvben.

A könyvtárnak az elmúlt 132 évben kalandos sorsa volt, de mindvégig működött. Rendőrségi épület, tűzoltószertár, községháza és kultúrház is adott már otthont az intézménynek. 1963-tól a Megyei Könyvtár 2. számú fiókkönyvtárként működik, jelenleg a Kovács Jakab utca 35. szám alatt.

A könyvtár keddtől péntekig 9-12, illetve 13-17 óra között, szombaton 9-13 óra között várja az olvasókat.

Az újranyitás alkalmából február 3-án pénteken 10 órától Ciróka foglalkozásra várják a legapróbbakat szüleikkel, ahol mindig sok színes történetbe bújhatunk bele népdalok, versek, hangutánzók, mondókák segítségével. A 0-3 éves korosztálynak ajánlott alkalmakon a gyerekek Különböző hangszerekkel ismerkedhetnek meg( dob, csörgő, kalimba, furulya, ukulele, tambura, citera) és a foglalkozás során lehetőség van ezek kipróbálására is.

Facebook
Email