Száz fával zöldebb lesz Eger

Indul a “Zöldebb Egerért – Fogadj örökbe egy fát” program.

A mai nap folyamán 19 egri helyszínre érkezett meg közel 100 db fás szárú növény, amely után az igénylők feladata lesz a fák és cserjék gondozása.

Többek között díszalma és portugál babérmeggy fák, gömbakácok, Szent László hársak, mutatós vérszilvafák, díszgalagonyák és örökzöld kúszó borókák kerülhetnek végleges helyükre a hétvégén – derül ki a Mirkóczki Ádám polgármester, illetve Minczér Gáboe és Farkas Attila alpolgármester közleményéből.

A 2022-es évi városi költségvetésben a városvezetés javaslatára 1 millió forintot különítettek el a “Zöldebb Egerért – Fogadja örökbe egy fát” program elindítására. Az egri lakosok ez év május 5-től, ingyenesen igényelhették a fákat és bokrokat a szebb, zöldebb, komfortosabb lakókörnyezetük megteremtéséért. A meghirdetést követően rengeteg igénylés, helyszínjavaslat érkezett az Önkormányzathoz, amit a beérkezés sorrendjében, a keretösszeg erejéig tudnak teljesíteni.

Bízunk abban, hogy a fásítási program hosszú távon közösségépítő és szemléletformáló küldetést is beteljesít majd. A nagy sikerre való tekintettel reméljük, hogy -amennyiben anyagi lehetőségeink engedik – a programot jövőre is folytatni tudjuk – írják a közleményben, amelyben megköszönik az Agria Speciális Mentőknek a növények kiszállításában nyújtott segítségét is.

Facebook
Email