Reagált Mirkóczki Ádám az EVAT Zrt. parkolóházzal kapcsolatos álláspontjára

Ismét politizál a város vagyonkezelő és távfűtő cége.

Közleményt adott ki az EVAT Zrt., melyben egyetértett a pakolóház üzemeltetésével kapcsolatos Fidesz által beterjesztett indítvánnyal, miszerint az elkövetkező 6 évben több mint 400 millió forintért bérelnie kell tovább a városnak a Katona téri parkolóházat egy magáncégtől az Agria Parkoló kft.-től.

Mint írják: Az EVAT Zrt. Mirkóczki Ádám Polgármester Úr felhívására szakértők bevonásával megvizsgálta a Katona téri Parkolóházzal kapcsolatban a közgyűlés elé terjesztett javaslatokat. Számításaink szerint gazdasági szempontból az összes feltétel figyelme vételével a Közgyűlés által elfogadott 6 éves szerződés feltételei a legkedvezőbbek az önkormányzat és így a város számára. Álláspontunk szerint a konstrukciót kiszámíthatóvá teszi a szerződés határozott időtartama alatt az inflációmentes fix bérleti díj, ugyanakkor a több éves vételi lehetőség széleskörű döntési szabadságot ad a közgyűlésnek. A bérleti díj beszámítása a vételárba pedig kifejezetten előnyös a város számára. Amennyiben mindkét fél- az önkormányzat és az Agria Parkoló Kft. – aláírja a szerződést, az EVAT Zrt. szakmailag készen áll a parkolóház üzemeltetésére.

Erre reagált kora délután Mirkóczki Ádám polgármester, szavai szerint:

A kibicnek semmi sem drága! Az EVAT Zrt. a polgármester folyamatos presszionálása és az állandó politizálás helyett, jobban tenné, ha legalább a látszat erejéig megpróbálna érdemi, szakmai munkát folytatni, noha erre már jó ideje képtelen. A parkolóház tekintetében azt javaslom az EVAT Zrt. igazgatóságának, ha gazdaságilag annyira kedvező a Csetneki által titokban lemutyizott új szerződés, akkor hajrá, ne fogják vissza magukat és bérelje ki közvetlenül az EVAT az ingatlant és üzemeltessék önkormányzati támogatás és veszteségfinanszírozás nélkül. Hiszen ahogy írják, minden bizonnyal „a konstrukciót kiszámíthatóvá teszi a szerződés határozott időtartama alatt az inflációmentes fix bérleti díj, ugyanakkor a több éves vételi lehetőség széleskörű döntési szabadságot ad” számukra is. Ellenben ha mégsem tudják kigazdálkodni a rentábilis üzemeltetés költségeit és nem élnek a közvetlen bérlés lehetőségével, akkor fejezzék be a politikai hangulatkeltést és maradjanak legalább csendben, ne kérjék tőlem, hogy hűtlen kezelést elkövetve, csődbe juttassam a várost.

A parkolóház 6 éves további bérléséről szóló 2023. május 16-ai közgyűlési döntést a polgármester múlt héten pénteken megvétózta, ugyanis azt, az önkormányzat érdekeit szem előtt tartva súlyosan sértőnek találta.

Facebook
Email