Nemzetközi mézes süti versenyt nyertek az egri óvodások

A „Tehetsz méh többet” kampány keretében meghirdetett pályázaton több díjat is nyertek a  Egri Kertvárosi Óvoda Gyermekkert tagóvódájának ovisai.

A nemzetközi versenyre, amelyen romániai és szlovákiai óvodák is indultak több mint 100 pályamű érkezett.

A tíz díjazott között volt az egri óvoda Alma csoportjának alkotása is.

A zsűri a bírálat során elsősorban a mézeskalácstésztából vagy méhviaszból készült pályaművek kreativitását, a mögöttes gondolatot díjazták. A fő cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a méhek, illetve a mézfogyasztás fontosságára.

Az egri gyerekek alkotása „A méhkirálynő ajándéka a gyermekekek” címet viselhetné – mondta el lapunknak Bocsiné Percze Andrea, az Egri Kertvárosi Óvoda vezetője. A mézeskalácsra felfestett kis jelenetben a méhkirálnyő adja át a gyerekeknek a mézet.

A pályázaton az óvoda 10 kiló magyar termelői mézet nyert, amelyet a szervezők egy roadshow keretében elvittek minden intézménybe. Az Epreskert utcai oviban Szabó Zsófi színész-műsorvezető, a kampány egyik nagykövete mesélt a gyerekeknek a Bolyhos és Samu kalandjai mesekönyvből, illetve a Nektár zenekar adott koncertet.

A pályázat során közönségszavazás is volt, ennek egyik díját is elnyerték az egri óvodások

– tette hozzá az intézményvezető.

Az óvoda mozgalmas időszakon van túl, a közelmúltban az Eszterházy Egyetemen tanuló portugál és spanyol vendégdiákok is meglátogatták az intézményt. A külföldi egyetemistáknak különösen tetszettek a tágas terek, a nagy ablakok, a terebélyes udvar, és a természetes anyagok használata a dekorációban – mondta el Bocsiné Percze Andrea.

A vendégdiákok megismerkedhettek a sérült és ép gyerekek közös nevelési programjával, illetve rácsodálkozhattak arra, hogy nálunk a gyerekek délután is az oviban maradhatnak, erre ugyanis náluk csak térítés fejében van lehetőség.

Facebook
Email