Nem támogatta a közgyűlés a városi utak kátyúzását

A Fidesz javaslatára, a városvezetés heves tiltakozása ellenére a közgyűlés levette az előterjesztést a napirendről.

A ma délelőtti közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt az a kezdeményezés, amelyet Mirkóczki Ádám polgármester nyújtott be a képviselő testületnek, miszerint a város 238.000.000.- Ft értékben vállaljon kötelezettséget a különböző városüzemeltetési feladatok ellátására a 2023-as és 2024-es évben.

Az előterjesztésből világosan kiderült, hogy a város vezetése ezzel a keretösszeggel az alábbi feladatokat kívánt volna ellátni Egerben, a következő részletes bontásban:
• Eger közterületi fáinak kezelésére, ápolására 40 millió forintot
• Egyedi közvilágítási lámpák, valamint díszkivilágítás és karácsonyi díszkivilágítás karbantartása, üzemeltetésére 32 millió forintot.
• Eger kül- és belterületi útjainak karbantartásra, kátyúzásra, csapadékcsatorna műtárgy kisjavításra, nyílt árokkarbantartásra, közúti jelzőeszközökre, úttartozékok karbantartásra, telepítésre 150 millió forintot
• Eger közterületein növénypótlásra és előre nem tervezhető parkfenntartási feladatokra, valamint az „1552 db fa ültetés” programra 16 millió forintot

A javaslatban az is szerepelt, hogy a munkálatok elindításához szükséges közbeszerzési eljárást lefolytatni, melyek előkészületeit a Polgármesteri Hivatal már megkezdte.

A közgyűlésen azonban váratlan fordulat következett, a Fidesz még a napirendi pontok tárgyalását megelőzően azt indítványozta, hogy az előterjesztést vegyék le a közgyűlés napirendi pontjai közül, azt egyáltalán ne tárgyalják.

Hiába érvelt a polgármester és az alpolgármesterek a fentebb felsorolt feladatok elvégzésének szükségessége mellet, a Fidesz-frakció és a velük szavazó Mirkóczki Zita, Keresztes Zoltán és Komlósi Csaba igen szavazataival, levették az előterjesztést a napirendről, így az elkövetkező időszakban veszélybe kerültek ezek a feladatellátások, különböző munkavégzések.

A Fidesz által javasolt napirendről történő levétel szavazási eredménye az alábbiakban látható:

 

Sajnálatos, már-már bohózatba illő módon miután levették napirendről az előterjesztést, néhány perccel később a Fidesz-frakció tagjai kezdték kritizálni a városi utak állapotát és azt, hogy miért nem végzi a kátyúzási munkálatokat az önkormányzat.

Facebook
Email