Nem lesznek politikai reklámok a városi hirdetési felületeken

A Közgyűlés ellenszavazat nélkül döntött erről.

Szokatlan konszenzus alakult ki a testületben a tekintetben, hogy a kampányidőszakban a város utcáin legalább a Média Eger Kft. hirdetési felületein ne az egrieket győzködő politikusok jöjjenek velünk szemben.

Ezeket a reklámhelyeket 2022 végéig az önkormányzati cég értékesítette, tavaly év elejétől ezt a feladatot a közvetlenül a Polgármesteri Hivatal vette át.

Minczér Gábor alpolgármester emlékeztetett: az elmúlt esztendőben a Polgármesteri Hivatal hatékonyabban végezte ezt a munkát, mert a korábbi gyakorlattal ellentétben utána mentek a lehetséges hirdetőknek, partnereknek.

Mirkóczki Ádám elmondta: a felületek hasznosításával a Hivatal egyik munkatársa foglalkozik plusz javadalmazás nélkül. Ám, ha ez a feladatkör visszakerül Média Egerhez, nekik fel kell venniük erre egy alkalmazottat. Ennek költségei a várható bevételek tekintélyes részét elviszik – mutatott rá.

A Fidesz-frakciót vezető Orosz Lászlóné mégis azt kezdeményezte, hogy a reklámhelyek kezelése kerüljön vissza a Média Egerhez.

A polgármester ezt csak abban az esetben tartotta elfogadhatónak, ha az idei választási kampányban politikai hirdetéseket nem tehetnek közzé ezen a felületen.

Hasonló indítványt fogalmazott meg Farkas Attila alpolgármester és Mirkóczki Zita is. A fideszes Csetneki Attila ezt kiegészítette azzal, hogy az önkormányzat se használhassa a reklámhelyeket eredménykommunikációra, kivéve a rendezvények hirdetését.

A Közgyűlés végül ezekkel a megkötésekkel adta vissza a Média Eger Kft-nek a hirdetési felületek hasznosítását.

Facebook
Email