Mirkóczki: ostobának nézik az egrieket a fideszes álcivilek

Már a kormánypártnak is vállalhatatlanná váltak Eger-ellenes politikájukkal, most „civilként” próbálnak túlélni.

„A június 9-i választáson nem kevesebb, mint négy Fidesz indul ellenem” – mutat rá közösségi oldalán Mirkóczki Ádám.

Hozzáteszi: olyan megmérettetése még nem volt, amikor „négy Fideszt kell legyőznie”, ám, ha az egriek is úgy akarják, akkor ez is meg fog történni. Úgy véli, az egriek felé kötelessége tiszta vizet önteni a pohárba, és rámutatni ezeknek a jelölteknek a valódi természetére.

„Itt olyan kényszercivilekkel, olyan kényszerfüggetlenekkel állunk szemben, akik pusztán azért lettek függetlenek és azért lettek civilek, mert a Fidesz nemes egyszerűséggel kirúgta őket, miután nekik is vállalhatatlan volt mindaz, amit az elmúlt öt évben a baloldallal nagykoalícióban ezek a szereplők műveltek a város ellen, az egriek ellen”

– szögezi le a polgármester. Megjegyzi: ezeknek a politikusoknak az egyetlen célja az volt, hogy őt idő előtt megbuktassák, és ezért számukra semmi sem volt túl drága, nem érdekelte őket, hogy milyen súlyos károkat okoznak a városnak.

Ugyanakkor emlékeztet arra is: álságos, hogy a Fidesz most a békével és összefogással kampányol.

Hiszen azokat a szereplőket, „akik a gyűlöletet, a gonoszságot, az aljasságot, a gátlástalanságot behozták az egri közéletbe, a Fidesznek köszönheti Eger.”

Ez az ő csapatuk volt, az ő színeikben jutottak be a Közgyűlésbe, és az ő nevüket viseli a frakciójuk a mai napig.

Felidézi: 2019-ben az ellenzéki pártok támogatásával nyerte meg a választásokat, ám eleve úgy kért bizalmat a várostól, megígérte: nem enged a pártpolikának, és ezt következetesen képviselte is az elmúlt években.

2020 elején kilépett korábbi pártjából és többé nem állt bele a pártpolitikai csatározásokba, kizárólag az egri ügyekkel, problémákkal, fejlesztésekkel foglalkozott.

Rámutat: a Fideszből egyik napról a másikra vállalhatatlanságuk miatt kikerült figurák, Oroján Sándortól, Orosz Ibolyán át, Kovács Cs. Tamásig és Bódi Zsoltig, akik ma harsányan hirdetik saját függetlenségüket, valójában „álcivilek és kényszerfüggetlenek”. Jellemzőnek tartja, hogy kampányukban „nincs egy szó, nincs egy konkrét üzenet azon kívül, hogy ezt a szemét polgármestert meg kell buktatni”.

„Aki úgy gondolja, hogy valóban civil és valóban független jelöltekre kíván szavazni, annak a Civil Közéleti Egyesület jelöltjeit kell támogatni”

– véli Mirkóczki Ádám. Arra kéri az egrieket, jól nézzék meg mindenkinek az elmúlt években nyújtott munkáját, tetteit, szavazatait, és ennek alapján hozzanak döntést június 9-én a város jövőjéről.

Facebook
Email