Mirkóczki: jobbról is, balról is gyaláznak, mert az egrieket képviselem

A polgármester szerint a DK, a Momentum és a Fidesz azért támadja, mert nem hajlandó pártpolitikai érdekek mentén vezetni a várost.

„Az egriek többségének akaratából, a 2019-es polgármesterré választásom óta következetesen képviselem a pártsemleges önkormányzati működést és a pártpolitikától független városvezetést” – emlékeztet Facebook-bejegyzésében Mirkcóczki Ádám.

Hozzáteszi: nem voltak illúziói, de azt az „intenzív és folyamatos támadássorozatot”, amelyet ezért az álláspontért el kell viselnie évek óta jobbról és balról egyaránt, maga sem hitte volna.

A polgármester szerint az, hogy „a DK-tól a Momentumon át egészen a Fideszig a pártok egymást alul múlva és egyben túllicitálva támadnak, jól mutatja, hogy nem pártot vagy pártokat képviselek, hanem tisztán Egert és nem bal vagy jobb oldalon állok, hanem középen”.

Hozzáteszi: mindig abban a szellemben dolgozott, hogy „egy polgármester és egy országgyűlési képviselő, ha az esküjüket és a feladataikat komolyan veszik, nem kioltják egymás munkáját, hanem inspirálják és segítik azt”. Az utóbbi hetekben azonban Pajtók Gábor és a Fidesz „felzárkózott gyalázkodásban a DK mellé”, így kiderült, hogy „Egerben továbbra is csak én gondolkodom így” – mutat rá.

Az Fidesz elkezdte a kampányt, ám ennek eddig egyetlen mondanivalója a polgármester szidalmazása. „Pajtók átvette Oroján eddigi szerepét” – állapítja meg Mirkóczki Ádám.

„Pajtók Gábor Egerért végzett munkája nulla. Az egri közgyűlésnek tett javaslatainak száma nulla. Közgyűlési vitában való részvételének száma nulla. A parlamentben Eger érdekében tett felszólalásainak száma nulla. A parlamentben az Eger érdekében benyújtott képviselői indítványainak száma nulla. Az általa Egerbe lobbizott, irányított, intézett források összege nulla. A helyi baloldallal szövetséget kötött és folyamatosan károkat okozó egri Fidesz-frakcióra gyakorolt hatása nulla”

– összegzi az országgyűlési képviselő eddigi „eredményeit” a polgármester.

„Mindezek ellenére a város működik, fejlődik. Azt pedig, hogy ki bukott meg, majd a választók eldöntik” – teszi hozzá.

Facebook
Email