Mirkóczki: Jászberényben ugyanaz történt, mint Egerben, de ott már elbuktak az árulók

A polgármester sok páhuzamot lát a jászsági város és Eger helyzete között.

„Bevallom, a szó legnemesebb értelmében egy kicsit irigy, de büszke is vagyok most Jászberényre” – írja hétfői Facebook-bejegyzésében Morkóczki Ádám, utalva a városban lezajlott időközi önkormányzati választás eredményére. Ennek során a jelenlegi polgármestert, Budai Lórántot nagy fölénnyel választották újra.

Mirkóczki Ádám szerint „kísértetiesen hasonló események zajlottak a 2019-es önkormányzati választások óta ott is, mint itt Egerben”.

„Ahogy itt Egerben, ott Jászberényben is elárulták a polgármestert és összeállva a helyi Fidesszel mindent elkövettek saját városuk és annak vezetése ellen”

– emlékeztet a polgármester. Hozzáteszi: az eszközök is hasonlóak voltak a két város kormánypárttal együttműködő, magukat „ellenzékinek” nevező politikusai részéről: feljelentések, kormányhivatali beadványok, törvényességi eljárások, polgármesteri jogkörök elvétele, „gátlástalan pénzszórás a haveroknak”, „végrehajthatatlan és káros közgyűlési döntések nagyüzemi elfogadása”.

Mirkóczki felidézi: „ugyanazokat a hazug mantrákat” kellett az elmúlt három évben elviselniük Budaiéknak, mint az egri városvezetésnek ég most is: „öntörvényű, diktátor, szakmaiatlan, antidemokratikus, stb.”

A polgármester szerint ennek fő oka az volt, hogy a két város vezetése nem engedett „az elvtelen pártpolitikai logikának és nem engedtek a városuk és lakosaik javát szolgáló, pártpolitikán felül emelkedő érdekképviseletből”.

„Minden ugyanúgy történt Jászberényben is, mint itt Egerben”

– szögezi le a polgármester.

Ugyanakkor megjegyzi, hogy egy markáns különbség azért van: „a jászberényi árulóknak legalább volt annyi gerincük, hogy meg merték szavazni a közgyűlés feloszlatását és a lakosokra merték bízni a kinek-kinek tevékenysége szerinti ítéletet”.

„Talán nem csak a Holdról, de még a Marsról is látszik, hogy mekkora győzelmet aratott a Budai Lóránt vezette tisztességes városvezetés és közösségük, s hogy hogyan buktak el a saját városukat és annak lakóit eláruló politikai percemberek”

– értékeli a választás eredményét Mirkóczki. Úgy véli, Jászberényben most „beköszöntött a béke, helyre állt a rend, kezdődhet végre a károk elhárítása és az érdemi munka úgy, hogy a közgyűlési többség végre nem a város és annak vezetése ellen, hanem a város érdekében dolgozhat nyugalomban”.

„Ezt kívánom minél előbb Egernek is!”

– teszi hozzá a polgármester.

(Fotó: Gémesi Balázs/Budai Lóránt Facebook oldala)

Facebook
Email