Mirkóczki: ebben a kampányban rajtam kívül mindenkit csak a másik lejáratása érdekel

A polgármester azonban ehelyett a város jövőjével akar foglalkozni.

Hosszú hetek óta gyűlöletkampány és lejárató hadjárat zajlik ellene – mutatott rá közösségi oldalára feltöltött videójában Mirkóczki Ádám.

A polgármester leszögezte: a jövőben nem kíván foglalkozni a „lehallgatás-cunamival”, de úgy érzi, egy alkalommal érdemes megszólalnia az ügyben.

Elmondta: ő az egri problémákkal foglalkozik, és „naivul” úgy gondolta, ezzel a többi politikai erőt is belekényszeríti abba, hogy valóban az egri kérdésekkel és ügyekkel foglalkozzanak.

„De láthatóan rajtam kívül mindenki mást jobban érdekel a másik lejáratása, amelynek érdekében bűncslelemény elkövetésétől sem riadnak vissza”

– tette hozzá.

Leszögezte:: nem akar „álszent és képmutató” lenni. Elismeri, hogy a nyilvánosságra hozott felvételeken „szabad szájúan”, és „sértő módon” beszélt. „Akitől bocsánatot kell kérnem, ezt minden esetben meg is fogom tenni” – tette hozzá.

Megjegyezte: négyszemközt, magánbeszélgetésben szinte mindenki teljesen másképpen fogalmaz, mint nyilvános szereplések alkalmával.

„Ugyanakkor az is fontos tény, hogy ezeknek a felvételeknek az égegyadta világon felvételeknek semmi köze az az egri közéleti munkámhoz, semmi köze az egri problémák megoldásához, semmi köze az egri város működtetéséhez” – mutatott rá.

„Jellemző és nagyon is beszédes, hogy nem abba kötnek bele, hogy mit csináltam, hanem a törvénytelenül felvett magánbeszélgetéseimmel próbálnak gyűlölethullámot, lejárató kampányt építeni ellenem.”

fogalmazott a polgármester.

📟➡️ Lehallgatásról, hangfelvételekről egyenesen és őszintén!

Posted by Mirkóczki Ádám on Thursday, May 9, 2024

 

Hangsúlyozta: a magánbeszélgetésekről készült felvételek készítése és nyilvánosságra hozása súlyos bűncselekmény, amelynek kapcsán a rendőrség már nyomoz. Bízik benne, hogy az egri nyilvánosság számára hamarosan világos lesz, hogy kik állnak e mögött a lejárató hadjárat mögött. „Nekem azért megvannak a sejtéseknél több információim” – jegyezte meg.

Hozzátette: az egri közéleti egyetlen szereplője sem állt ki egy ilyen, 1990 óta példátlanul súlyos visszaélés-sorozat és gyűlöletkampány közepette, hogy „eddig és ne tovább”. Emlékeztetett:

amikor legutóbbi országgyűlési választási kampány során „egy tőlem nagyon távol álló politikust ért egy nagyon méltatlan atrocitás Egerben, én voltam az első, és egyébként mai napig szinte az egyetlen, aki kiállt, hogy eddig és ne tovább”.

(2021. júniusában Dobrev Klára egri fórumán fegyvert rántott egy férfi. A támadást a polgármester azonnal határozottan elítélte.)

 

Mirkóczki Ádám leszögezte:

a június 9-i választás egyik komoly tétje lesz, hogy az egriek azoknak adnak bizalmat, akik „hallgatólagosan támogatják ezt a bűncselekményt” és felhasználják rágalomhadjáratukhoz, „vagy nekünk, akik el tudunk és el is fogunk számolni az elmúlt öt év eredményével, és be fogjuk mutatni, hogy mit értünk el, és mire kérünk még bizalmat”.

Facebook
Email