Mirkóczki: a pártpolitikának semmi keresnivalója az önkormányzatokban

Az alapján, amit a pártok Egerben művelnek, „boldog ember, akinek nincs köze hozzájuk” – fogalmazott az ATV-ben.

A polgármester elmondta: feladatban, és nem pozícióban gondolkodik, így jelenleg még nem azt tartja a legfontosabb kérdésnek, hogy újraindul-e a következő választásokon, hanem azt, hogy stabil költségvetése legyen a városnak 2024-ben.

Hangsúlyozta: Eger érdeke az volna, hogy az ősztől felálló új Közgyűlést olyan szereplők alkossák, akik „nem a rombolást, az akadályoztatást, a botrányokat” tekintik céljuknak, hanem az egriek érdekeinek képviseletét. Hozzátette: neki nincs szüksége kampánylózungokra és nagyotmondásokra, hiszen az elért eredményeket minden egri láthatja, érezheti.

Egy polgármester számára a kampány az a munka, amelyet öt év alatt elvégez.

– mutatott rá, hozzátéve:

Leszögezte: nem fog „udvarolni” egyetlen pártnak sem, mert, amit helyben, Egerben művelnek, azt mutatja, hogy „boldog az az ember, akinek nincs köze hozzájuk”.

Akkor is hazudnak, amikor kérdeznek

A választókerületek törvényben előírt újra rajzolása körül kialakult momentumos botránykeltés kapcsán rámutatott: nem „a Városháza” alakította ki a határokat, ez a „választási szervek, elsősorban a jegyző” jogköre. Ennek során szigorú jogi paramétereknek kell megfelelniük. Annyi történt, hogy a bíróság egy technikai hibát igazított ki – mutatott rá.

Megjegyezte:

„Nekem semmi hasznom nem származna az ilyen rajzolgatásokból, számomra egész Eger egyetlen választókörzet”

Jánosi Zoltán elmúlt hetekben felpörgött vádaskodásai kapcsán úgy fogalmazott:

„Egerben a Momentum akkor is hazudik, amikor kérdez.”

Olyan ügyekben hibáztatják a városvezetést, amelyek kormányzati hatáskörbe tartoznak, vagy az előző vezetés örökségét képezik.

Mirkóczki Ádám kifejtette:

bár a jelenlegi viszonyok között nyilvánvalóan nem reális, de az ideális az volna, ha a pártpolitika kivonulna az önkormányzatokból.

Ezért lépett ki ő is saját pártjából megválasztása után néhány hónappal.

Úgy véli, eleve rossz megközelítés az, ha arról beszélünk, hogyan tud „megtartani” az ellenzéki, vagy a kormányoldal egy-egy települést.

„Ezeket a városokat nem megtartani kell, hanem fejleszteni. Olyan nincs, hogy egy erre a feladatra megválasztott polgármester nem ül le tárgyalni egyik, vagy másik szereplővel, mert az másik politikai, vagy ideológiai táborba tartozik.”

– mutatott rá.

Facebook
Email