Minden idők legtöbb programja várja ezen a nyáron a Szépasszonyvölgybe látogatókat

A Szépasszonyvölgyi Szabadtéri Színpad bemutatta az idei nyár kínálatát.

„Tizenhárom évvel ezelőtt itt csak egy fapallókból álló régi kőszínpad állt egy gazos lelátóval. Több egri fiatallal szerveztük meg itt Eger első szabadtéri buliját, amire rengetegen eljöttek. Azelőtt pár rock koncert, majd azután pár év bezárás következett, mivel felújították az intézményt. A felújítás után egy szürke, barátságtalan betonkocka lett, aminek az üzemeltetése kézről kézre járt. Az intézmény három éve került az Agria Film Kft-hez, s innentől eltökélt célunk volt, hogy egy színes, barátságos közösségi teret alkossunk meg telis-tele programokkal. A visszajelzések is azt mondják: jó úton járunk.

Idén 40 program valósul meg, ilyen soha ezelőtt nem volt. Ma már úgy szól a közvélemény, hogy nyáron a völgy színpadán mindig történik valami”

– mondta a sajtótájékoztatón Berényi Tamás igazgató.

 

Csepregi Éva idén kétszer is ellátogat városunkba. A közönségszavazás nyerteseként a Neoton Família Sztárjai szeptember 6-án, pénteken lépnek színpadra. „Örömmel jövünk Egerbe és különösen nagy öröm, hogy a közönség szeretne látni bennünket” – mondta az énekesnő.

Természetesen eljátsszák a Holnap hajnaligtól a Santa Marián át, a Nyár van, a Don Quijotet, minden olyan dalt, amit a Neoton Família sikerre vitt itthon és külföldön is.

De nem csak a Neoton koncerttel érkeznek, hanem a Retro Páhollyal is, amely egy különleges műsor, különleges sztárokkal, Hegyi Barbarától Peter Sramekig – sorolta az énekesnő.

 

Tallós Rita, a Liliom Produkció ügyvezetője három, parádés darabbal tér vissza Egerbe. „Tavaly az Anyagtigrisek előadással érkeztünk, idén pedig bízunk benne, hogy négy estét is telt házzal töltünk meg: júniusban az Öreglányok, júliusban és augusztusban a Hőhullámmal és az Anyatigrisekkel” – sorolta a rendező.

2024. évben fennállásuk 35. évfordulóját ünneplő Tankcsapda tagjai Lukács László és Sidlovics Gábor Sidi elmondták, Eger az egyik kedvenc koncert helyszínük. „Évek óta visszatérő vendégei vagyunk ennek a helyszínnek, szeretünk itt játszani.

Idén jubilálunk, ezért az itteni koncert egy összefoglaló koncert lesz, de új lemezen is dolgozunk, így a még meg nem jelent dalok közül is bemutatunk egyet-kettőt

– árulta el Lukács László.

 

„Olyan zenekar, mint a Tankcsapda egy évben mondjuk 50-90 nagy koncertet ad és sok helyen megfordul. Összesen 3-4 olyan helyszín van, amit számon tartunk, ahová tényleg szeretünk visszajárni, mert olyan az energiája, olyan a környezet, a helyszín és a fogadtatás, hogy megjegyezzük. Ezekbe a helyszínekbe beletartozik Szépasszonyvölgy Szabadtári Színpad is. Ezért sem volt kérdés hogy ma is itt vagyunk és arra mindig időt fogunk szakítani, hogy eljöjjünk ide, hozzátok” – mondta Sidi a zenekar gitárosa.

„Ha valaki végignézi csak a Márai Központ eseményeit, azt gondolom, hogy nagyon izgalmas nyárnak nézünk elébe. Büszkeség, hogy a fellépők mennyire szeretnek a városunkba jönni” – hangsúlyozta Mirkóczki Ádám.

„Azt gondolom, hogy vannak olyan magyar megyeszékhelyek, akik a város egészére elirigyelnék csak a Szépasszonyvölgy programsorozatát. Korra, nemre, művészeti, zenei ízlésre való tekintet nélkül sikerült egy olyan programcsomagot összerakni idén nyárra, amiben úgy gondolom, mindenki megtalálja majd a kedvére valót”

– fogalmazott a polgármester.

 

A programokról részletesen a Szépasszonyvölgy Szabadtéri Színpadának Facebook oldalán tájékozódhatunk.

Facebook
Email