Megrendítő színdarab érkezik Egerbe a Nemzeti Összetartozás Napján

Június 3-án 19 órától látható Hunyady Sándor Feketeszárú cseresznye című darabja a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

A közelgő bemutatót közös sajtótájékoztató keretében jelentette be Mirkóczki Ádám polgármester, Szőcs Artur rendező és Berényi Tamás, az Agria Film Kft. ügyvezetője.

A Miskolci Nemzeti Színház társulata által előadott zenés darabban történelmi sebek, a kényszerű együttélés szenvedélye és átka jelenik meg elsöprő erővel. Középpontjában egy szerelmi háromszög áll, de a társadalmi háttér is megjelenik. Felszínre törnek elfojtott indulatok, sérelmek, a mélyben meglévő gyűlöletek és előítéletek.

Mirkóczki Ádám polgármester elmondta: Eger történetében 2024-ben lesz lélekben, erkölcsileg, minőségben, kultúrában talán a legméltóbba a Nemzeti Összetartozás Napja.

Hozzátette, szerették volna, hogy minél több egri számára elérhetővé tegyék a produkciót, köztük azoknak is, akik nem engedhetik meg anyagilag, hogy jegyet váltsanak a miskolci előadásokra.

Így az előadáson való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet ezen a linken tudunk megtenni.

Közel 670 jegy áll rendelkezésre, egy fő 2darab jegyet foglalhat, ehhez az igénylőnek egri lakcímkártyával kell rendelkeznie, melyet az előadásra való belépéskor ellenőriznek.

Az esemény a Pro Filii Alapítvány támogatásával valósul meg.

Facebook
Email