Legjobbkor érkezik a segítség a rászoruló családoknak

Az előrejelzések szerint jövő héttől megérkezik az igazi novemberi zimankó, így nagyon jól jönnek a most kiosztott tűzifa utalványok.

A meteorológusok szerint hétfőtől már nem nagyon kúszik 10 fok fölé a hőmérő higanyszála, sőt, megérkezhetnek az éjszakai fagyok is. A Szalai Közösségi Házban pénteken kiosztott utalványok tehát éppen időben érkeznek.

A rászorulók 25.000 forint értékű utalványt kaptak, amelyet december 15-ig 5,2 mázsa hasított tűzifára lehet váltani az Eger Erdő Zrt. felnémeti telepén – mondta el az Egripostnak Farkas Attila alpolgármester.

Hozzátette: idén mintegy 50 családnak nyújt ilyen segítséget az önkormányzat.

Az utalványok átadásakor a közösségi házban tájékoztatót is tartottak a helyes, nem veszélyes és kevésbé környezetszennyező tüzelési technikákról.

A tűzifaprogram még 2020-ban indult el kísérleti jelleggel, rendelet pedig Farkas javaslatára a következő évben született. Ennek értelmében szociális célú tűzifát fűtési időszakonként egy alkalommal, szeptember 1-je és október 15-e között lehet igényelni. A támogatásra az a kérelmező jogosult, aki otthonának fűtését szilárd fűtőanyag tüzelésre alkalmas tüzelőberendezéssel biztosítja és akinek a háztartásában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a minimálbér 45 %-át, egyedül élőként a minimálbér 50 %-át. A természetbeni juttatás összege alkalmanként 25.000 Ft, ezt a támogatottak utalvány formájában kapják meg.

Facebook
Email