Lakhatáshoz jutnak a sérült és autista emberek

Olyan ellátási forma jön létre Egerben, amely eddig még nem volt.

Március végén az Értelmi Sérültek Gyöngyház Egyesülete – Szederfa Lakóotthon több mint 400 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást nyert támogatott lakhatás kialakítása és a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére – derül ki Farkas Attila alpolgármester Facebook-bejegyzéséből.

A projektet Egerben kívánják megvalósítani, melynek keretein belül három helyszínen értelmi fogyatékosok és autizmussal élők számára támogatott lakhatást, valamint egy helyszínen nappali ellátást kívánnak kialakítani.

A támogatott lakhatás megvalósítása esetén olyan ellátási forma jönne létre a városban, amely eddig egyáltalán nem volt.

Idén kiemelten foglalkozik a fogyatékos emberek helyzetével, életkörülményeik és közösségünkben való megítélésük javításával

– írja a Farkas Attila.

Hozzáteszi: ez a projekt teljesen abba a szemléletbe és gondolatiságba illeszkedik, amelyet tavaly célul tűzött ki.

A szervezet képviselői a héten kétszer is egyeztettek Farkas Attila és Minczér Gábor alpolgármesterekkel ,illetve Kacsó János főépítésszel.

Az önkormányzat minden segítséget meg fog adni hogy a projekt sikeresen valósuljon meg és a szervezet telephelyeivel és működésével harmonikusan beilleszkedjen a városi szociális ellátórendszerbe – szögezi le az alpolgármester.

Facebook
Email