Köszönetet mondtak azoknak, akik az elesetteket szolgálják

A Szociális Munka Napján a szakterületen dolgozókat Mirkóczki Ádám polgármester és Farkas Attila alpolgármester köszöntötte a Városháza Dísztermében.

Ez a világnap jó alkalom alkalom arra, hogy közvélemény figyelme ráirányuljon azokra az emberekre, akik rászoruló embertársaink segítését választották hivatásként – hangsúlyozta a Mirkóczki Ádám.

A polgármester az egész város nevében köszönetet mondott „mindazoknak, akik vállalják, hogy másokért, mások emberi méltóságáért dolgoznak és azoknak, akik az intézményekben, hivatalokban, utcákon, tereken, melegedőkben, idősek, betegek otthonaiban folyamatos szolgálatot teljesítenek”.

Mérhetetlen hála és köszönet illeti a szociális területen dolgozókat, a városért és ezáltal a magyar társadalomért végzett munkájuk nélkül a város és az ország sem működhetne. Különösen ezekben a válságokkal sújtotta időszakokban mutatkozik meg, hogy mennyire nélkülözhetetlen az ő munkájuk – mutatott rá Farkas Attila alpolgármester.

Felidézte, hogy politikai pályafutása előtt is a szociális területen dolgozott, így pontosan ismeri „a szakma szépségeit és árnyoldalát is”. Hozzátette: embertársaink megsegítése a legnemesebb feladat „és most a jelenlegi helyzetben a szociális szektor munkája fel kell, hogy értékelődjön”.

Hangsúlyozta, hogy a szféra dolgozóinak sokkal nagyobb társadalmi és állami megbecsültségre lenne szükségük, mert „éppen a gondoskodással és a szakma által képviselt humanista szemlélettel fog tudni előrébb jutni társadalmunk”.

A köszöntés után a Snidero Quartet műsorát élvezhették a jelenlévők.

 

 

(Fotók: Eger Város Hivatalos Oldala)

Facebook
Email