Két egri híd is megújul jövőre

2023 tavaszán két, mára balesetveszélyessé vált hidat újítanak fel a városban – derül ki Mirkóczki Ádám szerdai Facebook-bejegyzéséből.

A Klapka György utcai hídon 7,2 millió forintból végeznek majd rekonstrukciós munkálatokat. Ezek azért váltak szükségessé, mert a 2009-es felújítást követően mára a felszerkezeten hosszrepedések jelentek meg a szélektől 5 cm-re, ezt injektálással szükséges javítani.

Az Érsekkerti strandnál található gyaloghíd esetében bruttó 12,5 millióból megújul a faszerkezet, kijavítják a hídfők hibáit, valamint teljes korrózióvédelemmel látják el mind a korlát, mind a híd alatt futó közművek fémfelületeit.

2020-ban 32 millió forintból helyreállították az Árnyékszala és Verőszala utcákat összekötő hidat (a beton boltozat kivételével teljes bontásra és újraépítésre került sor, új pályaszerkezettel, korláttal, vizsgálólépcsővel), majd 2021-ben 60 millió forintos beruházás keretében elkészült Felnémeten a Kovács Jakab utcai híd (szigeteléscsere, burkolatcsere, korlátcsere, járdaszegély felújítása, vasbeton szerkezetek javítása) – emlékeztet a polgármester.

A 2022-ben végzett egri hídvizsgálat nyomán arra az eredményre jutottak, hogy néhány sürgősebb esetet kivéve a megyeszékhely hídjai elsősorban a korróziós állagromlás elkerülése miatt igényelnek folyamatos karbantartást.

Facebook
Email