Készen állnak a gépek, hogy felvegyék a harcot a jéggel és a hóval

21 géppel és közel 200 tonna szóróanyaggal készülnek a szakemberek. 

Megtartotta gépszemléjét a Városgondozás Eger Kft., a felsorakozott eszközök készen állnak a téli síkosságmentesítésre – írja a város hivatalos Facebook oldala.

A géppark 21 eszközből áll, melyekkel -november 15-től egészen 2023. március 15-ig ügyeleti rendszerben látják el a munkát.

Juhász Géza ügyvezető elmondta, a Városgondozás feladatához tartozik a szilárd burkolatú utak, járdák, lépcsők kézi illetve gépi takarítása, síkosságmentesítése.

Ebben az évben közel 200 tonna, erre a munkára alkalmas anyaggal készültek fel.

Többféle szóróanyaggal dolgoznak, a hagyományos nátrium- klorid mellett környezetbarát szereket – mint a kalcium- klorid- is használnak, idén viszont egy innovatív, új, magyar perlit alapú terméket is kipróbálnak.

Hozzátette, meghatározták a prioritásokat, mely szerint az elsődleges a mentők, tűzoltók valamint a tömegközlekedési eszközök útvonalának akadálymentesítése, majd a főbb csomópontok következnek ezután pedig a kis forgalmú utak, a többi városi közterület kerül takarításra.

A Városgondozás téli ügyeleti rendszerének vezetője Ferenczy Tamás, az önkormányzat részéről pedig Magyar Attila közbiztonsági referens segíti a munkát.

Facebook
Email