Kautzky Armand is csillagot kapott Egerben

A Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész nevét viseli a tizenegyedik csillag az Érsek utcában található Egri Csillagok Sétányán.

Az Eger Sikeréért Egyesület (ESE) csillagátadó ünnepségén Forgó János, az ESE elnöke jelentette be: az egri születésű Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, Magyarország egyik legismertebb szinkronszínésze kapja a 11. csillagot – írja a Heol.

Az ESE egyik fő célja a város kulturális, turisztikai, és tört értékeinek megőrzése, gyarapítása. Azért alakult, hogy összefogja az ezért dolgozó embereket. A sétány célja, hogy különleges elismerésben részesíthessék azokat a személyiségeket, akik munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak Eger fejlődéséhez és hírnevének erősítéséhez. Mára országosan ismert a sétány, melyen tavaly Koltai Lajos és Csank János kapott díszövet – mondta el Forgó János.

Kautzky Armand sokáig a Madách Színház tagja volt, ismert szinkronszínész aki számos filmcsillag magyar hangját adja és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem színpadi beszéd tanára.

„Talán még a hívott szám átmenetileg nem kapcsolható üzenet is kevésbé bosszantó az ő hangján”

– mondta Kautzkyról, aki a mindenki által ismert telefonos üzenethez még pályája elején adta a hangját.

 

Kautzky Armand köszönetet mondott azoknak, akik érdemesnek tartották erre az elismerésre. Megköszönte szüleinek is, akik Egert választották otthonuknak.

„Emlékeim nekem nincsenek a városról gyermekkoromból, de a szüleim rengeteget meséltek róla. Itt laktunk először a Dobó téren albérletben”

– mesélte a színész. Megosztotta azt a családi anekdotát is, mely szerint csecsemőként annyit sírt, hogy a tulajdonos azt mondta: „egy kosárban leereszti az Eger patakba ezt a gyereket”.

Facebook
Email