Júliustól már nem az önkormányzat feladata a hulladékgazdálkodás

 Az országos átszervezés miatt előfordulhatnak csúszások.

A kormány döntése értelmében 2023. július 1-jétől új rendszerben működik a hulladékgazdálkodás.

A magyar állam megbízásából az önkormányzatok helyett a MOHU felel ezért a tevékenységért

tájékoztat a város hivatalos Facebook-oldala.

A 35 évre szóló hulladékgazdálkodási koncesszió alapján Egerben a MOHU alvállalkozója, az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. gondoskodik a hulladék elszállításáról. Azonban a szelektív hulladékgyűjtők ürítésével, illegális szemétlerakások felszámolásával, zöldhulladék elvitelével kapcsolatban tapasztalhatunk némi fennakadást.

A város területén belül ismeretlenek által kihelyezett illegális hulladékot július 1-je előtt a legközelebbi hulladékkezelő létesítménybe, az egri Hulladékátrakó Állomásra szállították el. Az átállást követően viszont az Állomás ezt a hulladékot már nem tudja kezelni.

Az új szolgáltatási rendszerben ezeket a hulladékokat ártalmatlanító, lerakó létesítményekbe lehet vinni. Ezek közül a hozzánk legközelebbi 60-70 kilométer távolságra található, ezért a szolgáltatás logisztikai átdolgozást igényel – olvasható a közleményben.

Jelenleg országos viszonylatban egy rendszerszintű átszervezés vette kezdetét. Ebben az átmeneti időszakban a közszolgáltatást végző alvállalkozó maradéktalanul próbál helytállni – írják.

A szállítás időpontjait illetően kialakulhatnak ugyan csúszások, de minden esetben pótolják az elvégzendő feladatokat.

A szolgáltató így kéri, hogy akinek a hulladéktároló edényét esetleg aznap nem űrítették, hagyja kint, tartalmát mindenképp el fogják szállítani.

A város köztisztasági feladatainak ellátását, a csikkes edények ürítését közszolgáltatási szerződés keretein belül továbbra is a Városgondozás Eger Kft. végzi.

Facebook
Email