Idén is babacsomag jár minden egri újszülöttnek

Immár hatodik éve minden egri kisbaba egyedi, Eger logóval ellátott ajándékcsomagból melegedhet a polár takaró alatt vagy szoríthatja magához a nyuszis szundikendőt.

A 2018-ban indult önkormányzati program célja, hogy a város a kicsik gondozásához szükséges használati tárgyakkal, babaápolási termékekkel támogassa a szülőket.

A csomagot minden, a területi védőnői körzetekben ellátott gyermek megkapja, s ez így mintegy 400 kisbabát jelent egy évben. Ennek egyetlen feltétele az, hogy az újszülött, vagy a szülő az egri védőnői körzetekben rendelkezzen lakcímmel vagy igazolhatóan életvitelszerűen itt éljen.

Az önkormányzat a hivatal és védőnők segítségével juttatja el a város ajándékát a szülőkhöz, mikor a picivel 2-3 hónapos korban az első kötelező státuszvizsgálatra érkeznek a rendelőbe.

Egy ilyen alkalmat megragadva Mirkóczki Ádám is személyesen köszöntötte Eger új kis polgárát és szüleit a Barkóczy út 15. szám alatt található védőnői rendelőben. A polgármester köszönetet mondott a védőnői szolgálatnak, a hivatal munkatársainak és mindazoknak, akik 2018 óta segítséget nyújtanak évi több száz csomag összeállításában és eljuttatásában a családokhoz.

Megtisztelő és szép feladat volt számomra, hogy egy olyan családot köszönthettem és adhattam át nekik az újszülöttek…

Posted by Mirkóczki Ádám on Friday, May 12, 2023

Facebook
Email