Hobót, Sebestyén Mártát és a Sebő-Együttest is Egerbe hozza a Kaláka Fesztivál

Idén is gazdag zenei és kulturális kínálattal várja az érdeklődőket az immár 43. alkalommal megrendezett fesztivál.

Június 22-25. között számos koncert mellett színházi programok, versszínház, gyermekelőadások, képzőművészeti kiállítások gazdagítják városunkat – hangzott el a beharangozó sajtótájékoztatón, ahol a programot Gryllus Dániel ismertette.

A rendezvényt megnyitó verskoncerten idén a Rege Birtokon Sebestyén Márta, a Sebő-Együttes és a Kaláka várja a zene és költészet szerelmeseit.

Június 24-én szombaton 15 órától a Minorita templomban a Tizenöt Zsoltár című koncertre hívják az egyházi zene rajongóit.

Az Érsekkertben délelőttönként a gyerekeké lesz a főszerep, interaktív programokon, bábszínházi előadáson vagy a Hot Jazz Band gyerekműsorán vehetnek részt.

A felnőtteket pedig este a Canarro, a Budapest Regtime Band, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, az Aranyakkord, a Kaláka és Hobo koncertje várja.

Minczér Gábor elmondta: a fesztivál Eger kulturális életének egyik ékköve.

Hozzátette: az identitás formálásának és az összetartozásnak egyik fontos eszköze a zene, a közös zenehallgatás. Hagyományainkat az ilyen fesztiválok által lehet bemutatni leghatékonyabban a fiataloknak – hangsúlyozta az alpolgármester..

A rendezvény részletes programjáról a fesztivál honlapján olvashatnak.

 

Facebook
Email