Hivatalosan is lezárult a Kertész utcai beruházás

Ma délelőtt tartották meg a hivatalos projektzáró sajtóeseményt a Kertész utcában, mely szintén a beruházás kötelező eleme volt.

Ahogy a sajtótájékoztatón is elhangzott, a Széchenyi 2020 program keretében Eger MVJ Önkormányzata 1,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a város keleti részének gazdaság- és munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztésre.

A projekt keretében 3,3 km felújított, korszerűsített úthálózat létesült új körforgalmakkal, valamint a közműfelújításokkal kapcsolatos beruházások is megtörténtek. Megújult a Kertész, Mekcsey utca teljes útburkolata, valamint a Hadnagy, Maklári utca egy-egy szakasza is, valamint 200 közterületi parkolóhelyet létesítettek. A korábbi azbesztcement ivóvízhálózatot is teljesen átépítették, új csatornaelemek létesületek, valamint a szennyvízelvezetési rendszer is felújításra került.

Minczér Gábor alpolgármester a sajtótájékoztatón elmondta, a kivitelezés során sok előre nem látható problémával, valamint a korábbi tervezési program hiányosságaival kellett szembesülnie az önkormányzatnak. Többek között ilyenek voltak a távközlési kábelkiváltások, vagy éppen a városrészben található csapadékcsatornarendszer teljes eltömődése. A problémák elhárítására az önkormányzatnak a támogatási összegen túl többszázmillió forint plusz forrást kellett biztosítania.

A sajtónyilvános eseményen részt vett Farkas Attila alpolgármester is, aki egyébként a körzet egyik önkormányzati képviselője. Lapunknak elmondta, örül, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb városi beruházása sikeresen zárult le és megköszönte a városrész lakóinak türelmét, valamint azt a többszáz lakossági jelzést, amit a kivitelezés során kapott a Polgármesteri Hivatal. Elmondta, igyekeztek minden bejelentésre megfelelő, szakmai visszajelzést és megoldást találni, úgy, hogy az, az itt élők számára is elfogadható legyen.

Facebook
Email