Határozatképtelen volt a rendkívüli közgyűlés, marad a Városgondozás ügyvezetője

Határozatképtelen volt a szombati rendkívüli közgyűlés, amelynek a Városgondozás vezetőjének elmozdításáról kellett volna döntenie.

A testület a február 14-i ülésen helyezett új vezetőt az önkormányzati cég élére Juhász Géza helyére. A döntést Mirkóczki Ádám megvétózta, mivel úgy véli, számos ponton szabálytalan és aggályos az ügyvezetővel szembeni szembeni eljárás és az új ügyvezető, illetve cégvezető kinevezése.

Az ülésen mindössze három képviselő jelent meg, így az határozatképtelen volt.

Ennek értelmében Juhász Géza továbbra sem mozdítható el a Városgondozás Eger Kft. éléről.

Csetneki Attila, az Oroján Sánsor vezette frakció képviselője szerint a szombati közgyűlést szabálytalanul hívták össze, társaival ezért nem vettek részt rajta.

„Csetneki úr ezzel a véleményével bizonyítja, hogy pontosan olyan jó képviselő, amilyen ügyvéd. Utóbbi minőségében egyébként eddig minden egyes pert elbukott velem szemben. Én inkább a jegyző álláspontját tekintem irányadónak, aki szerint az ülés összehívása teljesen szabályos volt”

– szögezte le lapunknak a polgármester.

Juhász Géza korábban az Egripostnak elmondta: meggyőződése, hogy azért akarják ilyen türelmetlenül leváltani, mert miután átvette a Városgondozás vezetését, eltávolította a cég környékéről azokat a többnyire Oroján Sándorhoz közel álló vállalkozókat, „akik a korábbi években megszokták, hogy az előző vezetés strómanként lehetővé teszi számukra a közpénz kilapátolását”.

„Nekik ez nyilván nagyon fáj, hiszen százmilliókról van szó”

– mutatott rá.

„Százmilliókról van szó!” Ezért akarják leváltani Juhász Gézát

Facebook
Email