Harley-Davidson 120 éves jubileum: Open Road túrák, különleges motorok, exkluzív ruha kollekció

Az ünnepi túra fontos állomása lesz Eger is.

Limitált kiadású jubileumi modellekkel és további négy új motorral, Open Road túrasorozattal készül a legendás amerikai márka budapesti képviselete 2023-ra.

A Bázison – ahogy a harley-sok egymás között nevezik Európa egyik legszebb, budapesti Harley központját – a gyönyörű motorok, divatos ruhák és kiegészítők, valamint a hazai Harley chapterek és a sajtó képviselői mellett megjelent Horváth Richárd, Hatvan polgármestere, Szalóki Péter Kápolna és Minczér Gábor Eger alpolgármesterei, valamint Aros János Sárospatak első embere is.

Ők azokat a településeket képviselték, amelyek 2023-ban, a Harley 120 éves születésnapjának évében fontos helyszínek lesznek a legendás Harley-k mellett minden más márka közös túrázásra és közösségi motoros élményekre vágyó tulajdonosai számára. Az Open Road Tour fővédnöke, Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke.

Hatvan nemcsak várja, de visszavárja a Harley-sokat – fogalmazott Horváth Richárd polgármester, hiszen a város múlt évben is az egyik „megállója” volt az Open Road Tour-nak. A polgármester hozzátette: idén a teljesen megújult belváros és a helyi veterános közösség különleges autói-motorjai várják majd a Harley-sokat, akiknek a Budapest és Eger közötti szakasz pihenő pontjaként, Hatvanban arra is lesz idejük, hogy ebédeljenek, kipróbálják a belváros kitűnő cukrászdáját, megnézzék valamelyik kiállítást, vagy esetleg a legendás Hatvani Serfőzdét működés közben. Horváth Richárd, aki szintén motoros, azt is elárulta: néhány hatvani veterános társaságában Egerig ők is a harley-sokkal tartanak majd, saját kezűleg felújított MZ-ikkel, Jawáikkal és Pannoniáikkal.

Remélem Hatvantól együtt motorozunk majd Horváth Richárd polgármester úrral, mert – ahogy múlt évben – idén is részt veszek az Open Road Tour egy szakaszán, Budapesttől, Egerig, de lehet, hogy egészen Sárospatakig

– fogalmazott Minczér Gábor Eger alpolgármestere, aki elmondta: bár saját Harley-ja nincsen, erre az alkalomra bérel egyet és gyermekkori barátjával, Kovács Attila egri fertálymesterrel teljesítik majd a túrát, egyúttal felajánlva azt, hogy Egerben szívesen tartanak önkéntes idegenvezetést a Harley-soknak.

Sárospatak több napos programmal várja ebből az alkalomból a Harley-sokat és persze a városlakókat, hiszen Árpádházi Szent Erzsébet szülővárosa lesz ezúttal az Open Road Tour „fővárosa”, ennek megfelelően egész napos motoros filmvetítéssel, veterán kiállítással, gyermekeknek bicikli versennyel, koncertekkel és számos más meglepetéssel készül Aros János csapata a Harley-sok fogadására. Köztük számos, a Harley 120 éves szülinapját Magyarországon ünneplő külföldi vendégül látására, abban a reményben is, hogy akár több napot maradnak, akár visszatérnek majd az évszázadokig csak Bodrog-Parti Athén-ként emlegetett csodálatos városba.

Az Open Road Tour zárónapjának délutánján, hazafelé ejtjük útba a hármas úton azt a kis falut, Kápolnát, amelyet 2022-ben nagyon sok Harley-s a szívébe zárt. Hiszen nem csak a falú felnőtt lakói, de a helyi iskolások is különleges meglepetésekkel, gyönyörű Harley-s rajzokkal vártak minket – mondta el Hankó Ákos, a Harley-Davidson Budapest tulajdonosa, hozzátéve: Szalóki Péter alpolgármester és Blahó László polgárőr parancsnok urakkal abban maradtak, hogy a helyi Mezőgazdasági és Gépészeti Értékőrző Egyesülettel (MEGÉRTE) és a világhírű magyar autóversenyzőnek, Kiss Norbertnek a településen működő állatvédelmi központjával, a Macskaárvaházzal szerveznek egy kis baráti összejövetelt, veterán jármű mustrával, mentett macskák simogatásával, faültetéssel.

Ami a motorújdonságokat illeti: „2023 több újítást is hozott a Harley-Davidson életébe, a márka nemcsak új színekkel tette még izgalmasabbá az elérhető motorjait, hanem számos meglepetéssel indította az évet” – kezdte a 2023-as modellek bemutatását Nagy Imre, a Harley-Davidson Budapest cégvezetője. Februártól Budapesten is elérhetőek lesznek az ikonikus motorkerékpár-gyártó megújult modelljei:

  • az erőteljesebb kiállású, nyújtott chopperes vonalú, új Breakout cruiser
  • az új, sportos karakterű, kétszemélyesített Nightster Special
  • drámai új megjelenésű, sötétítettFreewheeler trike

Hét limitált kiadású Harley-Davidson modell kapott különleges 120. évfordulós jubileumi fényezést, más-más mintázattal, melyek színét és stílusát a korai Harley-Davidson motorok ihlették. A CVOTM Road Glide Limited Anniversary modell rendelkezik az egyik legösszetettebb fényezéssel, amit valaha Harley-Davidson kapott.

Történelmi külsőben pompázó modellek, melyeket korlátozott darabszámban

  • Ultra Limited Anniversary (limitált 1,300 darabos globális gyártással)
  • Tri Glide Ultra Anniversary (1,100 darab)
  • Street Glide Special Anniversary (1,600 darab)
  • Road Glide Special Anniversary (1,600 darab)
  • Fat Boy 114 Anniversary (3,000 darab)
  • Heritage Classic 114 Anniversary (1,700 darab)

„Az év első felében 4 nagyszabású Open Road Eseményünk lesz – veƩe át a szót Hankó Ákos a Harley-Davidson Budapest tulajdonos-ügyvezetője. A motoros szezont hagyományosan április 15-én a Harley-Davidson Szezonnyitó & Open Road Party-val és egy közös, nagy budapesti felvonulással kezdjük meg. Ezt követően május 18. és 21. között a második Open Road Tour sok-sok együtt motorozással, motoros felvonulásokkal – Győr > Budapest/Bázis > Hatvan > Eger >Mezőkövesd Zsóry Liget > Miskolc > Szerencs > Sárospatak útvonalon -, életre szólóélményekkel, valamint gasztronómiai és turisztikai látnivalókkal. A nagy motorozásokat követően júniusban megállunk egy hosszú hétvégére bulizni Alsóörsön, az Open Road Weekenden, majd június végén ráfordulunk az ünnepi év leginkább várt rendezvényére, a Harley-Davidson 120th Anniversary Feszvalra”.

„Az Open Road Weekenddel tér vissza a Harley-Davidson és az OPEN ROAD Alsóörsre” – mondta Barabás Kiss Zoltán színművész.

„A Harley-Davidson az évtzed legnagyobb motoros fesztválját hozza el Budapestre. Négy napon át 50 zenekar fog gondoskodni az élő zenéről és egymást fogják érni az olyan izgalmas, motoros programok, mint például a francia Ricardo Globe of Death produkciója , a nemzetközi FMX show, a magyar és litván motoros kaszkadőrök bemutatói, a Triál show és a Gravity Academy – árult el részleteket a fesztiválról Szalay Balázs, a rendezvényért felelős ügynökség ügyvezetője.

A motoros világtalálkozó ideje alatt a HARLEY budapest Bázisa bizonyosan zarándokhellyé alakul a fesztválra érkezők körében. Érdemes is lesz betérni, hiszen HARLEY FAN ZONE várja a motorok és a szabadság szerelmeseit.

Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel az OPEN ROAD TOUR 2023 által érintett települések vezetői és üzenetével a rendezvény fővédnöke, Knezsik István ismét balesetmentes motorozás fontosságára hívta fel a figyelmet.

 

Facebook
Email