Gusztustalan politikai pedofíliát művel Pajtók advent idején

Ajándékcsomagot kaptak az Eger SE és a Városi Sportiskola diáksportolói. Ez idáig szép és helyes. A körítés viszont nagyon is ízléstelen.

Az ajándékokat ugyanis Dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő személyesen adta át a gyerekeknek, amiről még videót is közzé tett a Facebook-oldalán. A kis sportolók szerepeltetése egy kampányanyagban eleve meglehetősen visszataszító, ám, hogy kik is az akció valódi címzettjei, azt az árulja el, hogy a fideszes politikus levelet is mellékelt a csomagban a szülőknek. Szavazni ugyanis jövőre a választásokon ők fognak.

A szövegben Pajtók a sport fontosságáról és jellemformáló erejéről ír, illetve megköszöni a szülők áldozatvállalását. Ez valóban nemes gesztus – lehetne. Ha a képviselő nem nevezné a csomagot „szívből jövő ajándékomnak”.

Vagyis úgy tesz, mintha ő egyedül, a saját pénzéből költött volna erre. Ami egészen biztosan nem igaz, hiszen a levélben számos céget sorolnak fel, akik támogatták az akciót. Pajtók mégsem „ajándékunkról”, hanem „ajándékomról” ír.

 

 

A levelet lapunknak eljuttató felháborodott, neve elhallgatását kérő szülő úgy fogalmazott: „Az én gyerekem éppen azért jár sportolni, hogy az alázatot a szorgalmat, a tisztességes, becsületes versengést tanulja meg, és ne az ilyen sunyi politikai machinációk eszköze legyen. Az meg aztán külön undorító, hogy ezek után a képviselő úr a levelében még a fair play fontosságáról áradozik”

Akárhogy nézzük, ez bizony a politikai pedofília tankönyvi esete, amikor a legszentebb szülői érzéseket használják fel arra, hogy szimpátiát keltsenek egy ember, vagy egy párt iránt.

A politika a felnőttek dolga, amelytől a magyar közélet erkölcsi és szellemi szintjét ismerve egyenesen védeni kellene a gyerekeket, nem belerángatni és érzelmi zsarolási eszköznek használni őket.

Pajtók ízléstelen jóemberkedése persze messze nem egyedi eset, a szomorú jelenség országosan jelen van. De azért jó lenne, ha Eger ebben kivételt jelentene, és a politikusok jövőre nem egymás kezéből tépnék ki a gyerekeket, hogy biodíszletnek használhassák a kampányukban.

Facebook
Email